Wie wint dit jaar de MIA's?

De genomineerden voor de Music Industry Awards, de belangrijkste muziekprijzen van ons land, zijn bekend gemaakt!

De grote favoriet dit jaar is Oscar & The Wolf. De band rond Max Colombie haalde 6 nominaties binnen. Eind januari wordt het duidelijk hoeveel beeldjes de groep kan verzilveren. Oscar & The Wolf is onder andere genomineerd voor album, auteur en videoclip van het jaar. 

In de categorie hit van het jaar nemen Blanche, die voor ons land deelnam aan het Songfestival met ‘City Lights’, Milo Meskens, die met New ‘Beginning’ vorige maand nog te gast was bij Nostalgie, Regi met ‘Where did you go (summer love)’ en Van Echelpoel met ‘Ziet em duun’ het tegen elkaar op.

Naast album en hit van het jaar kan er ook gestemd worden voor uw favoriet in de categorieën alternative, dance, doorbraak, groep, Nederlandstalig, solo vrouw, solo man, urban, Vlaams populair. De muzieksector beslist wie de MIA's krijgt in de categorieën album, artwork, auteur, live act, muzikant en videoclip. Je vindt alle genomineerden hier.

Vorig jaar was Bazart nog de grootste winnaar van de avond. De Nederlandstalige popgroep ging toen met 5 MIA’s naar huis, waaronder die voor beste groep en hit van het jaar.

De MIA's worden op dinsdag 30 januari uitgereikt in Paleis 12 in Brussel, de show is ook live te volgen op Eén. Stemmen kan nog heel de week!
01/12/2017