Verontrustende video Sinead O'Connor

Zangeres Sinead O’Connor heeft opnieuw ongerustheid over haar mentale toestand veroorzaakt door het posten van een Facebook-video waarin ze onthult dat zede voorbije 2 jaar zelfmoord heeft willen plegen.

De Ierse songwriter, bij wie een bipolaire stoornis is vastgesteld, zette haar huilende getuigenis op social media en geeft toe hoe alleen ze zich voelt sinds ze de voogdij over haar 13-jarige zoon kwijtspeelde.

In de video omschrijft ze uitgebreid hoe ze zich in de steek gelaten voelt door haar familie, maar tegelijkertijd hoopt ze dat haar video anderen die met mentale problemen kampen kan helpen.

Ondertussen werd ze gehospitaliseerd en neemt ze opnieuw haar antidepressiva, waardoor het weer beter met haar zou gaan.

Sinead O'Connor scoorde in 2000 een monsterhit met "Nothing Compares 2 U", maar heeft sindsdien moeilijke jaren achter de rug. Ze huwde 4 keer en heeft 4 kinderen uit 4 verschillende relaties. In 2015 werd ze voor het eerst grootmoeder.

In een interview met Oprah Winfrey in 2007 onthulde ze dat ze een zelfmoordpoging ondernam op haar 33ste verjaardag in 1999.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.08/08/2017