Tien na Turner!

Haar bijnaam is sinds jaar en dag 'Tante Tina', maar, als we op haar leeftijd afgaan, mogen we toch stilaan spreken over 'Oma Tina'.

Tina Turner, de enige echte 'Queen of Rock 'n' Roll', wordt vandaag 78 jaar oud. Al kunnen we even goed '78 jaar jong' zeggen, want ze is nog even opgewekt en dartel als vroeger.

Optreden doet ze dan niet meer, Turner geniet met volle teugen van het leven naast het podium: ze trouwde in 2013 met haar tweede echtgenoot Erwin Bach en sindsdien genieten de tortelduifjes van een teruggetrokken leven in de Zwitserse bergen. Het precieze dorpje waar Tina en Erwin wonen, heet 'Küsnacht', en dat spreekt waarschijnlijk boekdelen over hun activiteiten daar.

Af en toe maakt Turner nog een uitstapje naar de showbizz, zoals voor het aankondigen en promoten van 'Tina: The Musical'. Deze musical gaat op 21 maart 2018 in wereldpremière in het Londense Aldwych Theatre, middenin de bekende West End musical-wijk.

Met naar schatting meer dan 100 miljoen verkochte platen, 11 gewonnen Grammy Awards en een waanzinnig succesvolle carrière die van 1958 tot 2009 duurde, heeft Turner haar pensioen meer dan verdiend. In haar afwezigheid zijn er gelukkig nog heel wat andere topartiesten, die Turner als voorbeeld zagen/zien, en die hun eigen muzikale sound en successen meer dan een beetje te danken hebben aan haar.

Zo zijn de volgende tien artiesten grote fan van Tina Turner:

Net als de tien bovenstaande dames, hebben wij maar één boodschap voor Tina Turner op deze heuglijke dag:

'Do we love you, my oh my? YEAH, river deep, mountain high!'26/11/2017