'The Fresh Prince' wordt 50!

Het is bijna niet te geloven, maar Will Smith viert vandaag zijn 50e verjaardag.
Smith is een man met flink wat talenten: sinds zijn doorbraak eind de jaren '80 maakte hij furore op het grote scherm, op het kleine scherm én in de muziekwereld.

Een overzichtje is hier op zijn plaats!

Film
Aan kaskrakers geen gebrek op het C.V. van Will. Zo speelde hij mee in commerciële franchises als 'Men In Black' en 'Bad Boys'. Smith staat dan ook bekend als één van de meest 'bankable' sterren in Hollywood. Zowat elke film, die hij al uitbracht, werd een kaskraker .
Al stond Smith evenzeer zijn mannetje in artistieke meesterwerkjes als 'Ali' (2002) en 'The Pursuit Of Happyness' (2007). Voor die twee films kreeg hij zelfs een Oscarnominaties, die hij beide keren jammer genoeg niet kon verzilveren.
Dat lijstje van filmsuccessen zal de komende jaren trouwens nog serieus uitgebreid worden. Zo zal Smith volgend jaar een hoofdrol krijgen in de live action verfilming van 'Aladdin'. Zijn rol in die film: Genie, bij ons beter bekend als Geestje!

Televisie
Extreem veel televisierollen heeft Will Smith niet gehad, maar 1tje lanceerde hem begin jaren '90 wel tot supersterrendom. Dat was de rol van 'The Fresh Prince' in 'The Fresh Prince Of Bel-Air'. De serie liep 6 seizoenen lang en wist wekelijks miljoenen mensen aan het scherm te kluisteren, in de V.S. en ver daarbuiten.

Muziek
Zowel solo als met zijn muzikale 'partner in crime' DJ Jazzy Jeff wist Smith heel wat hits te scoren. Dat hij de soundtracks van zijn eigen series en films kon inzingen, leverde hem dan ook geen windeieren. Integendeel, dankzij zijn populariteit op het scherm wist Smith probleemloos een heel brede markt aan te spreken. Zo zong hij o.a. soundtracks voor 'Men In Black', 'Wild Wild West' en 'Switch'.

En nog zoveel meer!
Tussen al dat succes door wist Will ook de perfecte familieman te zijn voor vrouwlief Jada en kinderen Trey, Jaden en Willow. Die twee laatste maken tegenwooridg trouwens zelf ook furore. Dat doen ze, net als papa, zowel in het acteergenre als in het muziekgenre.

25/09/2018