The Beach Boys in een nieuw jasje

The Beach Boys maken al sinds 1961 muziek en zijn tot op vandaag populair bij jong en oud. Ze zijn dan ook de Amerikaanse band die het grootste aantal albums en singles verkocht.
Binnenkort kan dat aantal verkochte albums nog oplopen. The Beach Boys laten op 8 juni namelijk een nieuw album los op de wereld: ‘The Beach Boys With The Royal Philharmonic Orchestra’.

Producers Nick Patrick en Don Reedman, namen eerder al nummers van Elvis en Roy Orbison onder handen. Voor het nieuwe album deden ze hetzelfde met nummers van The Beach Boys.  Ze staken maar liefst 17 songs van de band in een nieuw jasje. Ze behielden de de originele zangopnames en combineerden die met symfonische arrangementen van The Royal Philharmonic Orchestra.

Het oudste nummer op het album is ‘Fun, Fun, Fun’, dat voor het eerst uitkwam in 1964. Het meest recente nummer is ‘Komono’ uit 1988. Er staan nog een heleboel andere klassiekers op, zoals ‘Good Vibrations’, ‘California Girls’ en ‘Wouldn’t It Be Nice’.

Brian Wilson, medeoprichter van The Beach Boys, is alvast enthousiast: “Ik ben trots op wat Patrick en hebben gecreëerd. Ik hoop dat iedereen verliefd wordt op het album, net zoals ik.

Benieuwd naar het album? Hier vind je een voorproefje van de nieuwe versie van ‘Fun, Fun, Fun’.
15/05/2018