Televisie in de seventies!

In de seventies werd er duchtig televisie gekeken. Steeds meer huiskamers werden heringericht om plaats te maken voor een eigen televisietoestel. En met de uitvinding van de kleurentelevisie rezen de amusementsprogramma's als paddenstoelen uit de grond. 

Over deze 5 tv-programma's sprak iedereen in de jaren '70:

The Love boat (1977-1986)

Het was al liefde wat de klok sloeg op de Love Boat. In de 70's klonk het geneurie van de openingstune in miljoenen huiskamers. De serie liep tot 1986 maar kreeg een reboot in 1998 met gastoptredens van de originele castleden. Ondertussen is Love Boat 'Pacific Princess' gesloopt omdat de kosten voor herstel te hoog lagen. 

Happy Days (1974-1984)

Razend populair bij jong en oud was Happy Days, een reeks gesitueerd in de jaren '50 over het gezin Cunningham en aanhang. De serie kreeg maar liefst 11 seizoenen en 4 spin-offs waarvan 1 animatiereeks.


De Collega's (1978-1981)

Een kantoorjob leek nog nooit zo leuk met De Collega's. 3 seizoenen wist het programma elke huiskamer te bekoren en het bleek de lancering van veel Vlaamse acteurs. 30 jaar na datum maken de Collega's een comeback op het witte doek. De opnames van De Collega's 2.0 zijn intussen afgelopen. Het is nu afwachten wanneer we van de film kunnen genieten.

Fawlty Towers (1975-1979)

Het hotel waar iedereen, op eigen risico weliswaar,  wilde logeren. Het komediecollectief Monty Python schreef de serie na het -naar eigen zeggen- ergste hotelverblijf ooit. De kosten van dat hotelbezoek zullen met de opbrengst van Fawlty Towers ruimschoots gedekt zijn. De serie kende 2 seizoenen, verschillende vervolgen in het theater en wordt nog dagelijks herhaald. 


De Kat (1973)

Een pionier voor de Vlaamse series in de jaren '70 in ongetwijfeld De Kat. De milieuactivist in kattenkostuum was zo populair dat het programma tot 1991 meermaals werd herhaald. Voorzien van zijn strandbuggy en kompanen Vincent, Andrea en Nellie, ging hij de strijd aan tegen vervuiler Dias en zijn bedrijf Af-Val. Ondanks de immense populariteit werd er van De Kat maar 1 seizoen met 13 afleveringen gemaakt.10/05/2018