Taylor Swift interviewt Pattie Boyd

Een tamelijk exclusief interview. Dat kan je wel zeggen van de babbel die superster Taylor Swift onlangs had in Londen met ex-model en ex-muzikale muze Pattie Boyd.

Het leven van Pattie Boyd is sowieso al spectaculair. Als 19-jarig model leert ze in de sixties George Harrison kennen, die 'Something' voor haar schrijft. Ook diens beste vriend Eric Clapton ziet wel iets in haar. Ze hertrouwt met hem, en ook dat levert enkele prachtnummers op. Denk maar aan 'Layla' en 'Wonderful Tonight'. Inderdaad, drie nummers ter ere van de muze Pattie Boyd.

Het is daarover dat ze onlangs tegenover superster Taylor Swift zat. Swift, die zelf genoeg geïnterviewd wordt, draait de rollen om en stelt nu zélf de vragen. Het levert een heel openhartig gesprek op.

Zo geeft Pattie toe dat het nogal moeilijk leven was als vrouw-van-een-Beatle:

Pattie: "Ik vertrok altijd vroeger tijdens een optreden. Maar toch volgden de fans me, trokken ze aan mijn haar terwijl ze mij verwensten." Het zorgde ervoor dat ze met George op het platteland ging wonen."

Al is die fase gelukkig van voorbijgaande aard:

Pattie: "Op mijn foto-exposities komen geregeld Beatlesfans langs om de foto's van George te zien. Sommigen hebben dan zelfs het pakje aan dat ik droeg in 'A Hard Day's Night'."

Ook haar relatie met Eric Clapton komt aan bod. Zo geeft ze toe dat ze nog altijd een heel goeie relatie heeft met Slowhand, en over het feit dat er bijna een Beatlesreünie was geweest op haar huwelijk:

Pattie: "George was er. Paul en Ringo ook. Maar John kon niet komen. Hij was bang dat als hij Amerika verliet, hij er niet meer binnen zou mogen. En Amerika was waar hij op dat moment moest zijn, vond hij. Dus het was met pijn in het hart dat hij niet durfde afzakken."

Taylor: "Die nacht was er een grote jamsessie. Als hij er was geweest, zouden The Beatles nog eens samen kunnen gespeeld hebben."

Pattie: "Oh, mijn hart breekt nog elke keer ik er aan terugdenk!"

Twee supersterren voor de prijs van één. Het volledige originele artikel (in het Engels) lees je hier.25/07/2018