Super Bowl 2018 in een notendop

Zondagavond 4 februari, werd naar goede traditie de wereldberoemde Super Bowl wedstrijd gespeeld. Het hoofdevenement van de avond was natuurlijk de overwinning van de 'Philadelphia Eagles', maar naar oude traditie kwam er ook dit jaar weer een hele resem grote artiesten optreden. Die optredens veroorzaken vaak meer commotie dan de wedstrijd zelf en dat was dit jaar dus niet anders. 

 

Justin Timberlake wilde tijdens zijn halftime optreden op deze belangrijke avond graag een muzikale ode brengen aan het in 2016 overleden muziekicoon Prince. Dat wilde hij aan de hand van een hologram doen, maar helaas waren enkele fans en familie van de overleden zanger het hier niet mee eens. Prince was volgens hen resoluut tegen hologrammen en noemde ze in 1998 tijdens een interview zelfs 'des duivels'. Uiteindelijk gaf Timberlake toe aan de kritiek en haalde hij de hologram uit de show. Het was inmiddels de derde keer dat de 'Can't Stop The Feeling'-zanger optrad op de Super Bowl. De editie van 2004 waarbij hij al dan niet per ongeluk de borst van Janet Jackson ontblootte, zindert bij velen nog steeds na. Ook dit jaar maakte Justin Timberlake er weer een spettered optreden van, met een aaneenschakeling van zijn grootste hits


Naast een optreden tijdens de halftime van de wedstrijd, moest natuurlijk ook het volkslied verzorgd worden. Dit jaar was die eer weggelegd voor zangeres Pink. Eerder werd het volkslied al gezongen door artiesten als Lady Gaga, Cher, Alicia Keys, Billy Joel, Diana Ross, Neil Diamond en Whitney Houston. Het optreden verliep echter niet zoals gepland. Pink werd namelijk de dag voor haar optreden geveld door griep, dat verkondigde ze via sociale media. De zangeres besloot uiteindelijk om toch te zingen maar moest regelmatig vocaal worden ondersteund door de achtergrondzangeressen. 

Ieder jaar kijken zo'n 110 miljoen Amerikanen naar de Super Bowl, wat het het meest bekeken televisieprogramma van de VS maakt. 
05/02/2018