Stem je favoriete Belg naar EMA’s

Binnenkort vinden in Londen opnieuw de MTV European Music Awards plaats. In een aantal landen wordt ook de EMA voor beste artiest van dat land uitgereikt, zo ook bij ons. In het verleden gingen artiesten als Milow, Stromae en Emma Bale al met de award naar huis.

De Europese genomineerden waren al even bekend, maar nu weten we ook wie ons land mag vertegenwoordigen. De kanshebbers voor de EMA Award voor Best Belgian Act 2017 zijn Lost Frequencies, Coely, Loïc Nottet, Bazart en Oscar And The Wolf.

“Deze vijf talentvolle genomineerden wisten ons afgelopen jaar te verrassen op het gebied van muzikaal succes en fan engagement." aldus Chereen Gayadin, de afgevaardigde van MTV Benelux. "We zijn enorm trots op de diversiteit die deze Belgische artiesten bieden binnen de huidige muziekcultuur en daarom bieden we ze door middel van deze nominatie graag een podium buiten België."

De EMA’s vinden plaats op 12 november, maar de Belgische award zal al uitgereikt worden op de officiële preparty in Antwerpen op 8 november. Die zal in goede banen geleid worden door Joy Anna Thielemans en MTV-host Kay Namblar.

Wil jij je stem uitbrengen voor jouw favoriete Belgische artiest? Dat kan op http://www.mtvema.com/nl-be/vote.04/10/2017