Spice World wordt 20!

De Spice Girls waren eind jaren '90 alomtegenwoordig: ze sierden de voorkanten van alle boekjes, evenals de eerste plaats in hitlijsten wereldwijd. Tijd voor het witte doek, moeten de meisjes gedacht hebben. En zo geschiedde het...

Mel B, Mel C, Baby Spice, Posh Spice en Scary Spice kregen hun eigen film: 'Spice World'. De film was razend populair bij de fans, maar een pak minder bij filmcritici.

De film zelf kunnen we als volgt samenvatten:

  • Kunnen de dames (goed) acteren? Niet echt.
  • Is de verhaallijn intrigerend? Voor zover die er is, neen.
  • Was de film genomineerd voor een Oscar? Allesbehalve, maar wel voor 11 Razzies (= de prijzen voor de slechtste films van het jaar), waarvan het er 1 won: slechtste actrice van het jaar, een ex aequo voor alle 5 de Spice Girls.

Maar:

  • Was de film een succes? Zeker en vast!
  • Heeft de film een steengoede soundtrack! Absoluut! 'Wannabe', '2 Become 1', 'Viva Forever', enz.: 17 Spice Girls-hits zijn in de film verwerkt.
  • Is de film een aanrader als 'guilty pleasure'? Nou en of!

Al moet er zeker niet meewarig gedaan worden over de film: topacteurs en muziekiconen allerlei stonden in de rij voor een rolletje in de film. Bob Geldof, Elton John, Elvis Costello, Meat Loaf, ex-James Bond Roger Moore, Hugh Laurie, Stephen Fry en Jennifer Saunders: allemaal zie je ze de revue passeren in 'Spice World'.

'Spice World' kwam deze week exact 20 jaar geleden in de cinemazalen . Het was dus bedoeld als een kerstfilm. En of het dat geworden is: ondanks het gebrek aan kerstballen en -bomen, ademt de film toch de 'feelgood' en de gezelligheid uit, die gepaard gaan met de kerstperiode.

De populariteit van de film is sindsdien zeker niet weggeëbt. Integendeel, in het Verenigd Koninkrijk wordt de film dit jaar opnieuw uitgebacht in de cinemazalen en de kaartjes raken vlot verkocht.

Als het kanaal oversteken voor jou net dat ietsje te ver is voor een cinemabezoek, is er nog meer goed nieuws: de film wordt ook opnieuw uitgebracht op dvd/Blu-ray In een verjaardagseditie. HET kerstcadeau bij uitstek dus voor dames (en heren), die genieten van een stevige dosis 'girlpower'!15/12/2017