'Slowhand' Eric Clapton viert feest!

Over de titel van zijn album 'Slowhand' moest Eric Clapton niet lang nadenken. 'Slowhand', oftewel 'trage hand', was in 1977 al jarenlang zijn bijnaam geweest en die 'nickname' mocht dan ook dienst doen als albumtitel.

'Slowhand' was een succes van jewelste: zelfs nu, 40 jaar later, wordt het album door veel fans en muziekkenners gezien als het beste wat Clapton ooit gemaakt heeft. Tijdloze classics als 'Lay Down Sally' en 'Wonderful Tonight' zullen hier zeker aan bijgedragen hebben. Dat het succes van Claptons muziek niet beperkt blijft tot de stevige rockers onder ons, bewezen Filip en Mathilde, toen ze 'Wonderful Tonight' kozen als openingsdans op hun huwelijk.

Ook 'Cocaine', een nummer oorspronkelijk van J.J. Cale, maakte deel uit van 'Slowhand'. En of dat een passende song was voor Clapton: in die jaren kampte de rocker, net als zijn volledige band en crew, met een groot drugsprobleem. Al is dat volgens sommigen de reden dat 'Slowhand' zo steengoed was en nog steeds is. De producer van het album, Glyn Johns, vatte het als volgt samen: 'Ook al waren alle zangers en muzikanten op het album aan één stuk door gedrogeerd en straalbezopen tijdens de opnames, ik kan me niet inbeelden dat ook maar één iemand nog meer van zichzelf had kunnen geven'.

Om de 40e verjaardag van 'Slowhand' vandaag extra in de bloemetjes te zetten, spelen zowel Seb als Tony een nummer uit het album. Dat wordt genieten geblazen dus, zeker op een lekker luie zaterdag.25/11/2017