Shania Twain viert feest!

3, 4, maximum 5 singles, zoveel nummers brengt de gemiddelde artiest uit van een nieuw album. Shania Twain zag dat eind jaren '90 helemaal anders. Van haar album 'Come On Over', dat vandaag exact 20 jaar geleden verscheen, releasete ze maar liefst 12 nummers (van een totaal van 16 nummers). Als dat niet duidelijk maakt hoe invloedrijk en succesvol de plaat was, dan zijn de volgende verkoopcijfers dat zeker...

Van het album gingen ruim 20 miljoen exemplaren over de toonbank, wat het nog steeds de best verkochte countryplaat in de muziekgeschiedenis maakt en de derde best verkochte plaat van de jaren '90.

Enkele hits uit 'Come On Over':

Na het succes van 'Come On Over', Twains derde album, volgde in 2002 nog het album 'Up!' Daarna werd het 15 jaar stil rond deze 'Queen of Country Pop'.

Pas enkele maanden geleden, in september 2017, volgde een vijfde album van Twain, 'Now'. Ze neemt dus duidelijk haar tijd -5 albums op 24 jaar tijd-, maar het loont absoluut. Slechts 5 albums maken, maar daar toch meer dan 100 miljoen stuks van verkopen: doe het Twain maar eens na. Ook haar meest recente album deed het heel goed in de hitlijsten. Het succes van 'Come On Over' evenaren zal moeilijk zijn, maar da's dan ook logisch. Zo'n iconisch album maak je maar één keer in een mensenleven.

Net daarom zetten wij vandaag, op de 20e verjaardag van 'Come On Over', het album nog eens stevig in de bloemetjes op Nostalgie.
04/11/2017