Relax, Mika is jarig!

35 jaar oud alweer, al mag er in zijn geval zeker gesproken worden over 35 jaar JONG.

Michael Holbrook Penniman Junior, beter (en korter) gekend als Mika, is vandaag jarig.

De Brits-Libanees-Franse zanger, die zowel qua outfits als qua muziek kleurrijker is dan een verfwinkel, brak in 2007 wereldwijd door met zijn debuutalbum ‘Life In Cartoon Motion’.
Van dat album werden wereldwijd 6 miljoen exemplaren verkocht, evenals miljoenen stuks van classic singles als ‘Grace Kelly’, ‘Relax, Take It Easy’ en ‘Happy Ending’.


Dat enorme succes evenaarde Mika met zijn volgende albums ‘The Boy Who Knew Too Much’, ‘The Origin Of Love’ en ‘No Place In Heaven’ niet meer.

Alleszins, toch niet overal… In 2 landen, Italië en Frankrijk, is Mika nog steeds razend populair. Populairder dan ooit zelfs, dankzij zijn bijdrages als coach aan ‘The X Factor Italy’ en ‘The Voice: La Plus Belle Voix’.

Zijn juryzitje in Italië heeft Mika intussen wel ingewisseld voor een eigen talkshow. ‘Stasera Casa Mika’ heet die. Miljoenen kijkers stemmen er elke week op af en ook critici zijn laaiend enthousiast. Zo won het programma vorig jaar de Gouden Roos van Montreux -zowat de Oscars van de televisiewereld- voor Beste Entertainmentprogramma.
18/08/2018