R. Kelly onder vuur

Enkele ouders die vrezen voor hun jonge dochters die bij R. Kelly inwonen doen hun verhaal over hem.

Volgens hen worden de meisjes gehersenspoeld en vastgehouden in een soort van sekte. Ze beweren dat Robert Kelly beslist wat en wanneer ze eten, slapen, zich wassen en met wie ze (door hem gefilmde) seks hebben. Via zijn advocate ontkent hij alles. 

Volgens de getuigenissen aan BuzzFeed kiest R. Kelly steeds meisjes die net meerderjarig zijn en via hem hun kans zien om hun zangcarrière een boost te geven. Drie vrouwen die uit zijn greep ontsnapten deden hun verhaal.

De vrouwen die getuigen beweren dat ze de 50-jarige zanger ‘Daddy’ moesten noemen en noemde hij hen zijn ‘babies’. De meerderjarige meisjes beweren vrijwillig bij hem te zijn.  

Zijn advocate brengt zijn reactie op de kwestie. "Mr. Kelly is gealarmeerd en verontrusd door de situatie". Hij ontkent hardnekkig de beschuldigingen en wil zijn naam zuiveren door de valse beschuldigers te vervolgen. 

Het is niet de eerste keer dat de R&B-zanger beschuldigd wordt van seksueel en emotioneel misbruik. Hij werd echter nooit schuldig bevonden aan concrete feiten. In 1994 trouwde hij illegaal met de toen 15-jarige zangeres Aaliyah. In 2008 werd hij vrijgesproken van het maken van kinderporno, na een rechtszaak die meer dan 6 jaar duurde. Kelly zou een tiental jonge vrouwen hebben betaald om niets publiek te maken over hoe hij zijn machtspositie misbruikt.
18/07/2017