Paul Severs wordt 70

De charmezanger met het typerende haar en de witte glimlach mag 70 kaarsjes uitblazen. Om dat te vieren zoeken we uit wat Paul Severs de voorbije 70 jaar zoal heeft uitgespookt.

We kennen hem natuurlijk allemaal van zijn grote hit ‘Zeg ‘ns meisje’, maar zijn oeuvre is ongelofelijk uitgebreid. Dus laat ons bij het begin beginnen.Paul Severs is geboren op 26 juni 1948 in Huizingen, als voorlaatste kind van een gezin van zeven. In zijn geboortedorp begon muzikale carrière: hij volgde vijf jaar avondlessen piano, spaarde voor zijn eerste gitaar en werd leadzanger bij de lokale band The Criminals met de plaatselijke broeder Pax als manager.

Zijn eerste single ‘Geen wonder dat ik ween’ bracht hij uit onder de vleugels van Jean Kluger, maar zijn echte doorbraak was samen met zijn nieuwe manager Sylvain Tack en het nummer ‘Ik ben verliefd op jou’.  Geïnspireerd door dat succes, bracht hij zijn allereerste single opnieuw uit, wat een schot in de roos bleek. Andere bekende nummers uit die glorietijd zijn ‘Oh little darling’ en ‘Hé Suzie’.

De Vlaamse grootheid heeft zijn 70ste verjaardag gevierd met een groot feest in het Arjaan Theater op 10 juni. Wie het gemist heeft, niet getreurd! Paul Severs treedt regelmatig op in heel Vlaanderen. Zijn volledige agenda kan je hier bekijken.

Gelukkige verjaardag, Paul!
26/06/2018