Op muzikaal pensioen (of toch niet?)

Vandaag, exact 40 jaar geleden, kondigde Elton John aan te stoppen met optreden. Hij had genoeg van het touren en wou zich even focussen op zijn gezinsleven. Vreemd genoeg liet hij dat weten tijdens zijn concert in Wembley, in Londen. Hieronder vind je nog eens de emotionele speech, met erna 'Sorry Seems To Be The Hardest word'

Gelukkig voor ons bedacht hij zich drie jaar later. Sindsdien is sir Elton ook niet meer van het podium weg te slaan: van een concertreeks in Las Vegas tot zijn recentste passage in België, in 2016.

Hij is niet de enige die het podium afzwoer en daarna terugkeerde. De triomfantelijke terugkeer van Phil Collins - de man die in 2011 had gezworen nooit meer op een podium te staan - was een groot succes. 

Ook Robbie Williams stopte tussen 2011 en 2014 met optreden. Hij liet zich opnemen in een afkickkliniek en begon vol goeie moed aan een nieuw album én een nieuwe geweldige show. Wie er dit jaar bij was op Werchter Boutique kan dat zeker beamen.


En zelfs Tina Turner - die haar pensioen aankondigde als 'simply a rest' - kwam onlangs terug in de spotlights. Volgend jaar gaat namelijk 'Tina Turner: The Musical' in première! Niet dat la Turner nu plots weer gaat optreden - dat hoofdstuk heeft ze officieel afgesloten - maar het was toch leuk om ze nog eens in het openbaar te zien.
09/11/2017