Nog(!) een afscheidtournee!

Elton John kondigde anderhalve week geleden zijn afscheidstournee aan. Paul Simon deed begin deze week hetzelfde. En nu is ook Ozzy Osbourne klaar om de micro definitief op te bergen. 

In een persconferentie in zijn huis in Los Angeles kondigde de 'Prince of Darkness' vannacht zijn pensioen aan. Osbourne wil meer tijd doorbrengen met zijn familie, die hij, naar eigen zeggen, doorheen de jaren te weinig aandacht heeft gegeven. 

Osbourne, die eind dit jaar zijn 70e verjaardag viert, verkocht ruim 100 miljoen platen, zowel solo als met zijn heavymetalband Black Sabbath. Denk maar aan 'Dreamer', 'Paranoid' en 'Crazy Train'.

Al waren het vooral zijn televisieoptredens, die hem wereldberoemd maakten. Begin dit millennium volgden miljoenen fans wereldwijd de avonturen van Ozzy en diens familie in 'The Osbournes'

Een jaar geleden ging Black Sabbath al op pensioen en nu gaat Ozzy, bijnaam 'The Godfather of Heavy Metal', solo dus hetzelfde doen. Wie hem nog aan het werk wil zien, kan wel op beide oren slapen. Er volgt nog een uitgebreide afscheidstournee van om en bij de twee jaar, met ook een bezoekje aan België. Deze laatste tournee zal 'No More Tours 2' heten, een woordspeling op zijn eerste pensioen in de jaren '90. Zijn afscheidstournee toen heette 'No More Tours'.

Ozzy staat op zondag 24 juni op het podium van Graspop Metal Meeting.07/02/2018