Nieuwe namen Nostalgie Beach Festival!

Madness, Alphaville, Jimmy Cliff en De Kreuners kwamen al zeker naar het Nostalgie Beach Festival 2018. En nu komen daar ook nog 10cc en Ozark Henry bij!


Zin om deel uit te maken van het ultieme zomerfeestje? Boek dan nu je tickets via deze website!


Ozark Henry in het kort

Piet Goddaer: dat klonk niet zo cool als ‘Ozark Henry’, dus koos deze Kortrijkzaan ervoor om onder een artiestennaam de Europese muziekwereld te bestormen. Alsof het voorbestemd was!

Goddaer leerde al op jonge leeftijd flink wat instrumenten bespelen. Dat kon ook moeilijk anders, met een gepassioneerd muziekleraar als vader. Met zijn eerste plaat werd hij onmiddellijk opgemerkt en kreeg hij lovende recensies, zelfs van grootmeester David Bowie. In Frankrijk noemt men hem dan ook steevast ‘Le jeune Bowie Flamand’.

‘Sweet Instigator' (2001) zette Ozark Henry volledig op de kaart en vanaf dan ging het pijlsnel voor de West-Vlaming. Classics als ‘This One’s For You’, ‘I’m Your Sacrifice’ en ‘We Can Be Heroes’ volgden elkaar op. Hij componeerde ook voor andere topartiesten en werkte al samen met o.a. Joost Zweegers (Novastar), Jasper Steverlinck en wijlen Toots Tielemans.

Nominaties voor alle mogelijke muziekprijzen en gevulde concertzalen/festivalweides van alle formaten: Ozark heeft al een rijkgevuld muzikaal palmares en dat zal hij komende augustus verder uitbreiden met het Nostalgie Beach Festival in Middelkerke.

Piet vertelde bij Johan Henneman dat hij blij is om zo dicht bij huis te spelen. Zijn concert wordt een 'best of' van zijn bekendste hits.

Het volledige gesprekje kan je hieronder beluisteren.
(Heb je geen account op 'Soundcloud'? Klik dan op 'Luister in browser'', als je via een mobiel apparaat luistert)


10cc in een notendop

Het oeuvre van de Britse rockband 10cc is indrukwekkend. Zo indrukwekkend dat je ervan zou beginnen duizelen. ‘Dreadlock Holiday’, ‘The Things We Do For Love’, ‘Donna’ en ‘I’m Not in Love’: het zijn stuk voor stuk nummers, die tot het collectieve geheugen van elke muziekliefhebber behoren.

De band, die al sinds de jaren ’70 actief is, verkocht intussen meer dan dertig miljoen platen en is nog altijd straf bezig.

Graham Gouldman, oprichter van 10cc, staat nog steeds aan het hoofd van de band en is ondertussen opgenomen in de Amerikaanse ‘Songwriters Hall of Fame’. Dat kan ook moeilijk anders, als je weet dat Gouldman verantwoordelijk is voor zowat alle grote classics van de band.

Eén ding is zeker: 10 cc zal voor een muzikale injectie aan energie zorgen in Middelkerke en dat zal zonder twijfel een pak meer zijn dan 10cc (= kubieke centimeter)! 

Leg je beste dansschoenen dus alvast klaar, want ‘The Wall Street Shuffle’ zal ongetwijfeld ingezet worden op het Nostalgie Beach Festival.16/05/2018