Nederlands vs. Hollywood

Het is je misschien nog niet zo hard opgevallen, maar er wordt eigenlijk meer Nederlands gesproken in de entertainmentwereld dan je zou denken. En dan meer bepaald in Hollywood. Het zou dus wel eens goed kunnen dat sommige van je grootste idolen een woordje Nederlands kunnen spreken. 

1. Audrey Hepburn

De legendarische actrice die ook vooral gekend was als stijlicoon, is eigenlijk een Belgische! Audrey Hepburn werd op 4 mei 1929 geboren in Elsene bij Brussel als Audrey Kathleen Hepburn-Ruston. In onderstaande video kan je horen hoe Hepburn Nederlands praat tijdens een interview. Haar Hollandse accent is te verklaren doordat haar moeder Nederlandse was, ondanks dat Audrey Hepburn zelf geboren is in België. In 1980 had Hepburn zelfs nog een relatie met een Nederlandse acteur

2. Eddie en Alex Van Halen

Edward “Eddie” Van Halen en Alexander ”Alex” Van Halen zijn geboren in Amsterdam, Nederland. In 1962 verhuisden ze dan met hun familie naar Pasadena, California. Op dat moment was Eddie 7 jaar en Alex 9 jaar. De bekende broers brachten dus een groot deel van hun kindertijd in Nederland door, waardoor ze nog steeds vloeiend Nederlands kunnen spreken. Niet te geloven? Ze bewijzen het in onderstaand interview. 

 

3. Gigi en Bella Hadid

De Amerikaanse supermodellen Gigi en Bella Hadid zijn wereldberoemd om hun looks. Maar wat je misschien niet weet is dat ze die meekregen van hun Palestijnse vader en Nederlandse moeder. De zussen werden in de Verenigde Staten geboren als Jelena "Gigi" Noura Hadid en Isabella "Bella" Khair Hadid maar keren nog regelmatig terug naar het thuisland van hun moeder Yolanda. Wat Gigi en Bella het leukste vinden aan hun Nederlandse roots? Gigi Hadid heeft bijvoorbeeld een voorliefde voor de Nederlandse snacks, en dan vooral voor poffertjes!  

4. Charlize Theron

Haar naam verraadt het misschien al maar Hollywoodactrice Charlize Theron, bekend van onder andere Mad Max, is eigenlijk een Zuid-Afrikaanse. De actrice spreekt dus geen Nederlands maar Zuid-Afrikaans. Theron verklaarde in een interview dat haar naam vaak verkeerd wordt uitgesproken. Wil je weten hoe het wel zou moeten klinken? Dat kan je hier horen. In een interview met een Belgische reporter praat ze Afrikaans, terwijl de Vlaamse reporter in het Nederlands antwoordt. Hoe dat in zijn werk gaat? Je ziet het hieronder. 

5. Gunther

Wie we uiteindelijk zeker niet mogen vergeten is misschien wel het bekendste Nederlands-Amerikaanse personage ooit. Zijn echte naam is James Michael Tyler, maar wij kennen hem allemaal als ‘Gunther’ in de legendarische sitcom ‘Friends’. In ‘Friends’ is Gunther een personage dat oorspronkelijk Nederlands is, en in één van de afleveringen hoor je hem ook Nederlands praten met Ross. Acteur James Michael Tyler is oorspronkelijk niet Nederlands en kreeg dan ook veel kritiek op zijn Nederlands. Maar oordeel vooral zelf!
10/02/2018