Mick Jagger rolt de 75 voorbij

Nog niet zolang geleden hebben we op Nostalgie het beste van 5 decennia muziek op een rijtje gezet. Dat deden we in 'The Big 5'.

The Rolling Stones waren alomtegenwoordig in elk decennium toen.

Een beknopte geschiedenis van deze legendarische rockband doorheen de jaren vind je hier voor de sixties, hier voor de seventies, hier voor de eighties, hier voor de nineties en hier voor de nillies.


Vandaag, op de 75e verjaardag van Mick Jagger, zetten we de spotlight even enkel en alleen op de 'opper-Stone'. De frontman van The Rolling Stones heeft immers flink wat topmuziek uitgebracht, los van zijn steengoeie rockvrienden.


Een overzichtje:

In 1978 was Jagger gastzanger op 'Bush Doctor', de plaat van reggaemuzikant Pete Tosh. 'Walk And Don't Look Back' was het resultaat van deze samenwerking.


Een 'State Of Shock': dat was letterlijk en figuurlijk het resultaat van de samenwerking tussen Jagger en The Jacksons (mét Michael) in 1984. Oorspronkelijk zou Freddie Mercury, de frontman van een andere iconische rockband, het nummer inzingen, maar op het laatste nippertje werd toch voor Rolling Stone Mick gekozen! Al is er ook een versie met Michael Jackson, Freddie Mercury én Mick Jagger. Als dat geen driedubbel muzikaal orgasme is...


De grootste hit van Mick Jagger zonder Charlie, Keith, Ronnie en consorten was ongetwijfeld 'Dancing In The Street' (1985). Deze samenwerking met David Bowie haalde wereldwijd de eerste plaats in de hitlijsten (van 'South America' tot 'Australia', 'France', 'Germany', 'UK' en zelfs 'Africa'). En dat ondanks de waanzinnig slechte danspasjes in de bijhorende videoclip!


'Let's Work', maar dan wel zonder een andere artiest erbij dit keer. Deze meezinger uit 1987 is Jaggers grootste solohit. Daarnaast zou het clipje van het nummer best wel eens het toppunt van surrealisme kunnen zijn.26/07/2018