Meat Loaf durft niet te zingen

Een artiest, die niet zal zingen op zijn eigen tournee? Het kan blijkbaar.

De Amerikaanse zanger Michael Lee Aday, beter bekend als Meat Loaf, trekt binnenkort met zijn tourbus de wereld rond. De 70-jarige artiest kan duidelijk goed geheimen bewaren, want rond de tour hangt een heel geheimzinnig sfeertje. Wat we wél weten, is dat hij de concertplanning deze week op de wereld zal loslaten.Een ander nieuwtje, dat de ronde doet, is dat Meat Loaf geen enkele noot zal zingen tijdens de show. Hij vreest dat hij zijn stem zal verliezen, iets wat hem een aantal jaren geleden overkwam. 

In zijn plaats zal Caleb Johnson de vele hits brengen. Meat Loaf is namelijk grote fan van de ruim 40 jaar jongere winnaar van American Idol uit 2014. Dat moet wel, want hij vertrouwt hem dus zijn volledige oeuvre toe.

Op die manier wil de zanger beschuldigingen van playbacken tegengaan, aangezien hij zelf niet kan (lees: wil) zingen en dus met vooraf opgenomen nummers zou moeten werken. 

Wat hij dan wel op het podium zal doen? Anekdotes vertellen over zijn leven en carrière. Onder andere over hoe hij Jim Steinman heeft ontmoet, de man met wie hij een jarenlange succesvolle samenwerking opgebouwd heeft. 

De nieuwe tournee van Meat Loaf zal Back Out Of Hell heten.

Een interessante comeback dus, al zullen we het wel met vegetarisch 'vleesbrood' moeten stellen.09/07/2018