Lindsey verlaat Fleetwood Mac

Vorige week haalde de groep nog de pers met hun hernieuwde succes door een internetgrap. Deze week is er echter minder goed nieuws voor (fans van) Fleetwood Mac: gitarist en zanger Lindsey Buckingham verlaat de band.

Buckingham was dé hit-hofleverancier van de groep en schreef onder andere de classics 'Go Your Own Way' en 'The Chain'.

De band tourde, sinds de terugkeer van zangeres Christine McVie in 2014, de laatste jaren opnieuw in zijn meest succesvolle formatie, met Buckingham dus

Dat het rommelde binnen de groep was trouwens al even duidelijk. Buckingham bracht, samen met bandlid Christine McVie. recent nog een album uit, dat eigenlijk bedoeld was als nieuwe Fleetwood Mac-album.  

Buckingham stapte in 1978 al eens uit de band, omdat hij een solocarrière ambieerde. Na 8 jaar keerde hij toen terug

Of de exit volledig vrijwillig was, of eerder een unanieme beslissing van de overige bandleden, is niet helemaal duidelijk. Bronnen spreken mekaar op dat vlak sterk tegen.

Ondertussen heeft Fleetwood Mac al vervanging gevonden in twee topgitaristen: Neil Finn van Crowded House, gekend van klassiekers 'Don't Dream It's Over" en 'Weather With You', en Mike Campbell, de gitarist van The Heartbreakers, de begeleidingsband van de vorig jaar overleden Tom Petty.

Fleetwood Mac start dit jaar nog een nieuwe wereldtournee, samen met Finn en Campbell.10/04/2018