Lady Gaga verovert de cinemazaal!

Hoeveel films worden 4 keer gemaakt/hermaakt en zijn telkens opnieuw een kassucces? Het zullen er niet al te veel zijn, maar 'A Star Is Born' voldoet absoluut aan deze beschrijving.

Het verhaal, waarin een startende actrice en een 'has been'-acteur mekaar professioneel en privé vinden, werd in 1937, 1954 en 1976 al uitgebracht.

Alle drie de versies werden overspoeld met Oscar(nominatie)s. Vooral de versie van 1976 was een absoluut meesterwerk, volgens critici én filmfans. Hoofdrolspeelster Barbra Streisand kreeg er zowaar een Oscar voor. Dat was er niet één voor Beste Actrice, maar wel één voor Beste Filmsong, 'Evergreen'.


Deze week komt de 4e 'A Star Is Born' uit, ditmaal met popzangeres Lady Gaga en 'Hollywood Hunk' Bradley Cooper in de hoofdrollen. Die laatste neemt trouwens ook plaats in de regisseurstoel.

Dat deze vierde verfilming van het verhaal heel wat potten gaat breken, is nu al zeker. Critici loven de prestaties van Gaga en Cooper, zowel wat betreft acteren als wat betreft zingen.

Gaga schreef zelf een flink stuk van de soundtrack van de film, maar ook toppers als Mark Ronson en Dianne Warren mochten 'meepennen' aan de muziek van de film.

En als absolute kers op de taart maakt ook 'La Vie En Rose' deel uit van de soundtrack van de film.


Benieuwd hoe dat klinkt? Vanaf woensdag 3 oktober is de film in de Belgische cinemazalen te zien.


Elke dag om 16u00 meequizzen met Marcia is dus de boodschap. Zij voorziet je dan van de nodige filmtickets! ;-)03/10/2018