Kevin Bacon is jarig

'Let’s Dance'!

Haal je beste 80’s dansmoves maar boven! Kevin Bacon wordt 60 en dat vieren we door enkele van zijn grootste filmrollen op een rijtje te zetten!

Op 8 juli 1958 kwam Kevin Bacon ter wereld in Philadelphia. Twintig jaar later had hij zijn eerste rol te pakken als Chip Diller in ‘Animal House’. De film flopte echter en kon Kevin Bacon niet op de kaart zetten. 

Pas in 1982 kwam de doorbraak van Kevin Bacon er. Samen met Steve Guttenberg, die je vast en zeker nog kent van ‘Police Academy’, Mickey Rourke en Timothy Daly speelde hij in ‘Diner’. Zijn rol in deze film legde hem geen windeieren. 

In 1984 was het zover: tijd voor een grote blockbuster. Hij werd gecast voor één van de hoogtepunten van zijn carrière: 'Footloose'. In deze ‘80’s classic’ speelde én danste Bacon de pannen van het dak. De dansmoves van de acteur staan nog altijd in het collectieve geheugen gegrift. De film ontketende een wereldwijde dansrevolutie en zette Kevin Bacon voor eens en voor altijd op de kaart. Ook de geweldige soundtrack van de film, inclusief ‘Footloose’ van Kenny Loggins, cementeerde de film als echte 'blockbuster'. Na zijn rol in ‘Footloose’ werd Bacon vooral gecast voor 'duistere' rollen. In 85% van zijn films speelde hij dan ook de slechterik. Denk maar aan ‘Sleepers’ (1996), waarin hij de rol van een sadistische bewaker van een jongensgevangenis op zich nam, of aan ‘X-Men: First Class’ (2011), waarin hij een slechte energie-absorberende mutant speelde.

Leuk feitje: Kevin Bacon heeft niet alleen een passie voor acteren. Hij heeft zijn hart ook verloren aan muziek. Kevin en zijn broer Michael vormen samen namelijk de groep ‘The Bacon Brothers’. 
08/07/2018