Jouw moment, jouw classic!

Na een erg succesvol Nostalgie Beach Festival, start Nostalgie op maandag 27 augustus start met zijn najaarsprogrammering.

Nostalgie bestaat 10 jaar en kijkt de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Met een gevarieerde muziekmix, waarin de classics van vroeger tot nu een plek krijgen. Nostalgie biedt op die manier een warm welkom voor luisteraars die zoeken naar energie, een positieve blik en de juiste flow gedurende de dag. Om dit feelgood gevoel de juiste dynamiek te geven stuurt Nostalgie zijn programmering bij, met de juiste focus op een combinatie van talent en ervaring. Ook qua communicatie krijgt het radiostation een frisse opsmuk, met de focus op de slagzin ‘Jouw Moment, Jouw Classic’. Nostalgie is een merk, waarbij iedereen zichzelf kan en vooral mag zijn.


Vrienden van de ochtend: Claudia Van Avermaet gaat radio maken.

Sebastian Decrop presenteert van 6 tot 9 uur de ochtend op Nostalgie. Luisteraars met een goed gevoel wakker maken en positief aan de dag laten beginnen. Met muziek en de juiste verhalen. Hij krijgt daarvoor de hulp van zijn ‘vrienden van de ochtend’. Inspirerende mensen die aanschuiven om een bepaald thema aan te kaarten. Zo zal Claudia Van Avermaet (de zus van) haar radiodebuut maken en elke woensdag haar kijk op ‘gezond leven’ loslaten. Andere vrienden zijn o.m. Hilde Van Malderen over sport en humorman Brik Van Dyck die de week op een eigenzinnige manier zal afsluiten.

Om 9u is er ‘Simply The Best’. Een uur lang de grootste classics. De ideale start van je actieve dag, of dat nu op het werk, thuis of op vakantie is. Tussen 10u en 16u krijg je Astrid Philips en Johan Henneman op Nostalgie. Met hun frisse dynamiek en ervaring zullen zij de luisteraars zich thuis laten voelen.

Marcia Bwarody zal je horen van 16 tot 19 uur. Marcia stapte een half jaar geleden over naar Nostalgie en is helemaal klaar om de luisteraars mee te nemen door de drukte van de avondspits. En die is er niet alleen op de weg. Iedereen met kinderen of een drukke job weet wat er allemaal moet gebeuren op een weekdag, Marcia zorgt daarbij voor de juiste soundtrack.

Vanaf 19 tot 22 uur is er Stereo Shuffle. Een programma waarin de muziekliefhebber extra aan zijn trekken zal komen. Een terugblik op de dag, met een fijne muziekmix, op het ritme van je avond.

Onder het motto ‘What A Weekend’ komen ook op zaterdag en zondag de muziek en de luisteraars op de eerste plaats. Yves De Wolf neemt de vroege vogels mee van 7 tot 10, waarna je van 10 tot 13 uur Simply The Best krijgt. Het weekprogramma wordt dus ook op zaterdag en zondag doorgetrokken, zelfs in een extra lange versie. De ideale formule tegenover de drukte van het weekend. Vanaf 13 uur krijg je niet alleen veel muziek, maar ook de juiste connectie met actualiteit dankzij Astrid Philips (13-17), Tony Talboom (17-21) en Wim Weetjens (21-00).

Nostalgie, meer dan radio!

Nostalgie wil daar zijn, waar de luisteraars zijn. Daarom gaat Nostalgie ook op digitaal vlak investeren. Zo zal Stefan Ackermans ervoor zorgen dat je ook online het Nostalgie-gevoel meekrijgt. Zijn verhalen zal je kunnen volgen via de social kanalen van Nostalgie.

Vanaf 27 augustus (12u) zal Nostalgie bovendien naast FM, online en via de kabel, ook via DAB+ te horen zijn. DAB+ is dé manier om digitaal naar de radio te luisteren. Op die manier zorgt Nostalgie ervoor dat zijn ontvangstpakket verder vergroot wordt. Luisteren via DAB+ zorgt o.m. voor een betere geluidskwaliteit en een betere ontvangst over heel Vlaanderen. Norkring zal de DAB+-uitzendingen van Nostalgie verzorgen. Je moet wel in het bezit zijn van een DAB+-radio om te kunnen luisteren.24/08/2018