InitiatYVES van de week

Hestia Helpt Honden

Hestia is een organisatie die zich inzet voor honden in het buitenland die niet kunnen geadopteerd worden. Zelf zeggen ze "een hart voor honden te  hebben, want ook honden zonder thuis verdienen hulp."

Meer informative over Hestia Helpt Honden vind je op hun website.

Hier hoor je hoe het gesprekje met Yves klonk.


Student Mealz

Lev en Tess uit Gent hebben een youtube-kanaal opgericht waar ze studenten leren hoe ze simpele gerechtjes kunnen maken en die opwarmlasagne links kunnen laten liggen. Ondertussen hebben ze kijkers over de hele wereld.

Wil jij (of je zoon of dochter) ook leren hoe  simpele, lekkere gerechtjes te maken? Surf dan snel naar hun youtube-kanaal.


YAR Vlaanderen

Yar Vlaanderen richt zijn aanbod op jongeren met een complexe problematiek en bied hen de kans om hun leven terug op de sporen te krijgen. Zij doen dit met vrijwilligers die een opleiding krijgen en vooral vanuit hun eigen levenservaring kunnen praten.

Meer informative over YAR Vlaanderen vind je op hun website.


De Ouders

De 3 mama's van De Ouders hebben een platform opgestart waar je advies, tips of een verhaal kan delen over je ervaringen met een kind of kennis met een beperking. Meer informatie vind je op hun website.

Hoe het gesprek met Wendelien klonk, hoor je hier.


Clinidogs

"Uw glimlach door de knuffel van een hond", daar draait het allemaal om bij Clinidogs. Vrijwilligers en hun honden gaan langs bij ouderen of mensen met een beperking om hun dag net dat ietsje beter te maken.

Meer informatie vind je op de website.

Hier kan je het gesprekje herbeluisteren.