InitiatYVES van de week (12/02 - 16/02)

Heb/ken je zelf ook een leuke start-up, actie, goed doel of initiatief, die je graag wil delen met Yves en de Nostalgie-luisteraars?

Laat het weten via een mailtje naar yves@nostalgie.eu of via een sms'je naar 6036!


Maandag: Radio Cinema

We zijn het zo gewoon om naar film te kijken dat we soms vergeten te luisteren. Daarom zet Radio Cinema het scherm uit en luisteren ze samen naar enkele podcasts. Samen in de duisternis naar verhalen luisteren: soms moeten we het ene zintuig amputeren om het andere aan te scherpen. Yves belde met initiatiefneemster Eva. Herbeluister het gesprek hier.

Dinsdag: NetjesOpOrde

Rust in het hoofd: het begint bij rust in de omgeving. Dàt is het mantra van NetjesOpOrde. Deze start-up geeft praktische tips & tricks, zodat klanten zich weer kunnen concentreren op wat echt belangrijk is in hun leven. Yves zette alvast orde op zaken en belde met initiatYVES-neemster Gwendoline. Dat gesprekje is hier terug te vinden.

Woensdag: AgainAgain

Het gevoel van nieuw speelgoed, elke keer opnieuw? Dat kan dankzij het speelgoedabonnement van Again Again! Sarah legt met plezier het concept uit aan Yves. Herbeluister kan hier!

Donderdag: Ace Shin

Iedereen verdient een thuis. En dat geldt dubbel en dik voor honden en katten. Ace Shin helpt deze viervoeters in hun zoektocht naar een fijne thuis en het perfecte adoptiebaasje. Yves voelde zich alvast meteen thuis in zijn gesprekje met initiatYVES-neemster Elsie Matthijssens. Dat gesprekje is hier te herbeluisteren.

Vrijdag: Shut Up And Write

'Shut Up And Dance', dat kenden we natuurlijk al, maar initiatYVES-neemster Liesa heeft daar nu haar eigen alternatief op gevonden: Shut Up And Write. Het concept is simpel: een uur lang mogen deelnemers niet praten. Alleen schrijven. Een idee waar Yves meteen meer over te weten wilde komen. Ook meer te weten komen? Beluister het gesprekje dan hier.16/02/2018