InitiatYVES van de week (11/12 - 14/12)

Yves De Wolf belde deze week voor de laatste keer dit jaar met een aantal leuke initiatieven!


Maandag: Michael Koekhofs, Arbeidszorg

Michael is begeleider van mensen met een arbeidshandicap. Samen produceren en verkopen ze vegan gebak (o.a. granola, scones, speculaas,...) aan particulieren en Antwerpse koffiehuizen. Je kan dit uiterst smakelijke gesprekje hier herberluisteren.


Dinsdag: Annick Lentacker, Mannaz School

Mannaz School biedt hooggevoelige middelbare schoolkinderen tijd en ruimte om zichzelf terug te vinden. De school probeert ook ouders voldoende steun en begeleiding te bieden. Voor dit alles doet Mannaz voor een groot deel beroep op vrijwilligers. Ook geïnteresseerd om je steentje bij te dragen? Je vindt de openstaande betrekkingen hier terug, evenals een pak meer informatie. Het volledige gesprek herbeluisteren kan je hier.


Woensdag: Stijn De Bruycker, Project STISA

De doelstelling van STISA is poepsimpel: geef zwaar zieke patiënten een namiddag om nooit meer te vergeten, om even hun gedachten te verzetten. Dat doen broer en zus Stijn en Isabelle De Bruycker nu al enkele jaren, samen met bekende peters en meters als Lorenzo Staelens, Kelly Pfaff, Peter De Clercq, Urbanus, Bart Peeters en Koen Crucke. Klinkt interessant? Beluister dan het volledige gesprekje hier!


Donderdag: Dalilla Hermans, Het Festival van de Gelijkheid

Het Festival van de Gelijkheid vindt vandaag en de komende dagen plaats doorheen heel Vlaanderen. Slimste Mens-finaliste en journaliste Dalilla Hermans maakt deel uit van dit unieke initiatief. Het gesprekje met de superenthousiaste Dalilla kan je hier herbeluisteren.13/12/2017