InitiatYVES van de week (05/02 - 09/02)

Heb/ken je zelf ook een leuke start-up, actie, goed doel of initiatief, die je graag wil delen met Yves en de Nostalgie-luisteraars?

Laat het weten via een mailtje naar yves@nostalgie.eu of via een sms'je naar 6036!


Maandag: Wonky Food

Wonky staat voor het redden van groenten die net niet perfect genoeg zijn om op ons bord te belanden. Wonky gebruikt deze 'minder mooie' groenten dan om lekkere dips zoals bijvoorbeeld hummus mee te maken. Ze geven onze groenten dus als het ware een nieuw leven. Helena Gheeraert van Wonky vertelde aan Yves hoe dat nu juist in zijn werk gaat. Je kan het gesprek hier beluisteren. 

Dinsdag: Buurderij

Het initiatYVES van dinsdag geeft mensen de mogelijk om zowel lekker en gezond te eten als toffe, nieuwe mensen te ontmoeten. Buurderij biedt mensen namelijk de mogelijkheid om, samen met hun buren, producten te kopen bij lokale boeren, die ze dan vervolgens ook beter leren kennen. Zin om zelf een fijn iemand te leren kennen? Beluister dan Yves' gesprekje met initiatYVES-neemster Belinda hier.

Woensdag: Babyspa Precho

Niet alleen papa's en mama's hebben nood aan ontspanning: ook baby's moeten af en toe professioneel verwend worden. Precho is een babyspa, die, via hydrotherapie en massage, de hersenontwikkeling van baby's tracht te stimuleren. Ontspanning voor (heel) jong en oud dus! Yves liet zich alvast verwennen met een gesprekje met initiatYVES-neemster Paulien. Dat gesprekje vind je hier terug.

Donderdag: 'Kom trouwen voor 1 dag'

Alles kan en alles mag, nu zondag in de Markthal van Rotterdam. Je kan er namelijk voor één dag trouwen met een persoon naar keuze: geliefde, collega, klasgenoot, kind, ouder, et cetera. 'No Limits', om het muzikaal te verwoorden. Je moet trouwens niet bang zijn: alles aan de plechtigheid lijkt echt, maar het huwelijk, dat je aangaat, is niet rechtsgeldig. Yves hield de (huwelijks)boot niet af en belde met initiatYVES-neemster Christie. Herbeluisteren kan hier.

Vrijdag: Brick Planet

Speelgoedwinkel Brick Planet in Wetteren organiseert voor LEGO-liefhebbers een speciale actie. Van 10 tot en met 17 februari geven ze jou de mogelijkheid om te betalen met Belgische franken, die je thuis nog hebben liggen. Vanochtend bij Yves vertelde zaakvoerder Eric De Bachere alles over zijn initiatief. Het gesprek kan je hier beluisteren.