Huh, Madonna wordt 35?

Dat het een feestjaar is voor 'The Queen Of Pop'

Niet alleen viert de best verkochte vrouwelijke artiest uit de muziekgeschiedenis in augustus haar 60e verjaardag, ook haar debuutalbum mag feestvieren in 2018!

Dat album, toepasselijk genaamd 'Madonna', kwam in juli 1983 op de markt en betekende de doorbraak voor dit absolute icoon uit de muziekwereld (en ver daarbuiten).

De enorme successen van latere albums had 'M' 35 jaar geleden nog niet te pakken, maar de basis was vast en zeker gelegd. Nog geen jaar later zou ze definitief de wereld veroveren met hits als 'Like A Virgin' en 'Material Girl'.

Van 'Madonna' werden ruim 10 miljoen exemplaren verkocht en het album bereikte zowel in de Verenigde Staten als in het Verenigd Koninkrijk de top 10 van de albumlijsten.

Dat kan ook moeilijk anders met classics als 'Holiday', 'Lucky Star' en 'Borderline', stuk voor stuk nummers, die nu nog steeds luidkeels worden meegezongen op elk concert van Madonna.

Op die concerten is het trouwens meer dan waarschijnlijk niet al te lang meer wachten: Madge kan elk moment een nieuw album en bijhorende tournee aankondigen!27/07/2018