Hugh Jackman kondigt wereldtournee aan

The Man. The Music. The Show. Dat is de naam van de wereldtournee van Hugh Jackman. Een van de bestemmingen is Amsterdam. Daar staat hij op 17 mei in de Ziggo Dome. Tickets zijn te verkrijgen vanaf 7 december om 9u via deze link.

De insteek van de tour is zijn grote gamma aan musicals waarin Hugh Jackman heeft meegespeeld. Zo zal hij nummers zingen uit Les Misérables, The Boy From Oz en Oklahoma. Daarnaast gaat Hugh al zijn favoriete hits uit The Greatest Showman zingen. De film kwam vorig jaar in januari uit en had veel succes over de hele wereld. 

Hugh Jackman is dan misschien The Greatest Showman, maar hij staat niet alleen op het podium. Zo zal hij een live orkest, dansers, achtergrondzangers,… meenemen. Op sommige shows kan je zelfs Keala Settle aan het werk zien. Zij speelt Letty, The Bearded Lady, in The Greatest Showman. Het nummer dat zij in de film zingt, This Is Me, is zelfs genomineerd voor een Oscar. 

Hugh Jackman ken je ook wel van Wolverine. Hij heeft dan een hard karakter, vecht tegen het kwade en is niet bang om iemand een kopje kleiner te maken. Jackman heeft dat personage 17 jaar lang gespeeld en vertelde in The Graham Norton Show dat al die moeite het niet waard is. Om het body van Wolverine te krijgen, moest hij uren lang trainen, op zijn eten letten, trainen, had hij een aangepast slaapritme en moest hij trainen, trainen, trainen. 

Nu staat hij hele dagen op de planken om te dansen en dat is veel meer zijn ding. Hij vertelt dat het zwaar is, maar dat is wat hij wil doen. Voor Hugh stond deze tournee al lang op zijn bucketlist. Dat kan hij nu eindelijk schrappen.

Ongetwijfeld dat The Greatest Show mee op de setlist staat!
30/11/2018