Hiep hiep hoera Zayn!

Zayn Malik, het R'n'B-wonderkind uit voormalige boysband One Direction mag vandaag 25 kaarsjes uitblazen en dat vieren wij graag bij Nostalgie, want de sterren van vandaag zorgen voor de classics van morgen.

Zayn Malik werd geboren op 12 januari 1993 in Bradford, dicht bij Leeds. Net zoals de andere jongens van One Direction deed hij in 2010 als solo-artiest mee aan X-factor. Nadat de jury besloot de vijf jongens samen te voegen tot 1 groep, werd One Direction derde in het televisieprogramma. De band groeide daarna uit tot een van de succesvolste boysbands aller tijden en wereldwijd veroverden Harry Styles, Niall Horan, Liam Payne, Louis Tomlinson en Zayn Malik vele tienerharten.

Die harten braken dan ook op 25 maart 2015 toen Zayn aankondigde de band te willen verlaten. Naar eigen zeggen omdat hij zijn muzikale ei niet kwijt kon in de gladgestreken pop die de jongens moesten brengen van de platenmaatschappij. Het begin van het einde want ook de rest van de band besloot later om elk hun eigen weg uit te gaan. Op 31 oktober 2015 gaf de band hun laatste optreden.

Ondertussen hebben de bandleden elk hun  eigen sound kunnen uitdiepen: Liam Payne is de hiphopwereld ingedoken en schreef mee aan de soundtrack voor Fifty Shades Freed, Niall Horan werd singer-songwriter terwijl Louis Tomlinson poppy dansmuziek begon te maken. Harry Styles keek dan weer goed naar Mick Jagger en kwam met Sign of The Times op de proppen, een instant power ballad classic!

Zayn Malik bleek dan weer een perfecte falsettostem te hebben voor R'n'B. Zijn eerste single Pillowtalk toont het vakmanschap en de voorliefde van Malik voor zwoele poppy muziek. Hij werkte ondertussen al samen met Sia (Dusk Till Dawn) en Taylor Swift (I Don't Wanna Live Forever) en we hebben zo'n gevoel dat we het laatste nog niet gehoord hebben van de R'n'B-ster.12/01/2018