Een swingend jubileum voor Steps!

Lee, Claire, Lisa, Faye en 'H' mogen 'een danske placeren'. De 5 leden van de Britse (dansgroep) band Steps vieren vandaag immers de 20e verjaardag van hun eerste langspeler, 'Step One'.

En wat voor een debuutplaat was ons dat: met classics als 'Last Thing On My Mind', 'One For Sorrow' en 'Tragedy' was de plaat goed voor de 1e plaats in de Vlaamse albumcharts. En ook in de singlelijst wisten de twee eerstgenoemde meezingers (en -dansers) de hoogte plaats te bereiken!

In thuisland Groot-Brittannië haalde de plaat dan wel net niet de eerste plaats in de hitlijst, verkopen deed 'Step One' maar al te goed. 1,4 miljoen exemplaren van het album gingen over de toonbank, goed voor 5x platina. 

'Step One' lanceerde Steps richting een enorm succesvolle, maar korte carrière. In 2001 al zou de bende ermee kappen -na flink wat interne strubbelingen-, maar voor de breuk wisten ze wel hit na hit te scoren. Ze schopten het zelfs tot het voorprogramma van de toen ongenaakbare popprinses Britney Spears.

Geen nood voor de fans van toen: intussen zijn de ruzies bijgelegd en Steps is weer volop aan het opnemen, aan het touren en, vooral, aan het scoren. De afgelopen maanden tourden 'H' en co. onafgebroken aan de andere kant van het Kanaal. Dat mag niet verwonderen, want hun recentste langspeler 'Tears On The Dancefloor' katapulteerde oude en nieuwe fans meteen richting de nineties. 

Eén ding is zeker...

Steps is bijlange nog niet uitgedanst!





14/09/2018