"Een enorm spannend moment!"

Karen Damen maakt in 2018 haar grote droom waar: een soloplaat. Een idee waarmee ze al sinds haar zevende rondloopt.

Die droom komt stilaan een stukje dichter, want vandaag laat ze een eerste song uit haar nieuwe plaat los op Vlaanderen: 'Een Ander Spoor'. Een voorproefje van de nieuwe Karen, en we moeten zeggen dat we fan zijn! Op de website van VIER kan je al een eerste sneak peek zien én horen.

Karen schreef zelf de tekst, samen met Iris 'Sabrina Backeljau' Van Straten. Voor de muziek zorgden van weer Anthony Van der Wee (manlief, drummer en producer), Raymond Geerts (Hooverphonic) en Peter Schreurs (de livetoetsenist van Milk Inc.).

Heeft er ook zijn gouden handen onder gezet: Tim Bran, de producer van elektropopband London Grammar en Birdy, bekend van de wereldhit 'Skinny Love'. “Dat hij helemaal wild was van het nummer, dat had ik zelfs in mijn stoutste dromen niet durven te hopen. Hij begreep immers ook geen snars van de tekst”, zegt Damen.

Yves belde vanmorgen met Karen. Of het spannend was, haar eerste song releasen, en hoe ze voorbereidt op het grote concert? Je hoort het hieronder. Herbeluister het interview!


Tijdens de totstandkoming van het album en de aanloop naar het concert in de Lotto Arena op 16 maart, wordt Karen op de voet gevolgd door een cameraploeg. In het voorjaar zal alles te zien zien in het nieuwe programma 'Karen Maakt Een Plaat' op VIER. Een eerste single komt er ook aan in 2018.

01/12/2017