Een eerbetoon aan Whitney Houston

Zes jaar geleden is het al, het onverwachte overlijden van Whitney Houston.

Een ster van zo’n kaliber wordt natuurlijk nog steeds gemist. Ze was bijvoorbeeld de vrouwelijk artiest met de meeste awards ooit. Bovendien is ze één van de bestverkochte artiest wereldwijd. Met haar sterke persoonlijkheid en prachtige stem was ze voor verschillende Afrikaans-Amerikaanse vrouwelijke artiesten een groot voorbeeld. Ze maakte de baan vrij voor degenen die haar wilden volgen.

Vandaag is de dag waarop ze 55 jaar zou geworden zijn. We zetten vijf van haar grootste hits op een chronologisch rijtje.

 1. All At Once (1985)
  Haar debuutsingle kwam in België en Nederland direct binnen in de top 5. Fun fact: in andere landen werden andere nummers gelanceerd als debuutsingle. In het Verenigd Koninkrijk was dat bijvoorbeeld ‘Someone for Me’.


 2. I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me) (1987)
  Met dit nummer krijgt elke DJ nog steeds de hele dansvloer in beweging, zoals het een ware klassieker betaamt.


 3. I Will Always Love You (1992)
  Whitney Houston nam het nummer van Dolly Parton en deed er volledig haar eigen ding mee. En met succes: ze kreeg er de Grammy voor Nummer van het Jaar voor en het werd de bestverkochte single door een vrouwelijke artiest ooit.


 4. I’m Every Woman (1992)
  Deze cover van Chaka Khan hielp Whitney aan de titel van eerste vrouw ooit die drie singles tegelijk in de top 11 had. De andere twee waren ‘I Will Always Love You’ en ‘I Have Nothing’.


 5. My Love Is Your Love (1998)
  Een pareltje om mee af te sluiten: de titelsong van het gelijknamige album dat opnieuw heel goed ontvangen werd door de hele wereld

We will always love you, Whitney!09/08/2018