Deze 'Man At Work' wordt 65!

‘The man’ van ‘Down Under’, het 'onofficiële Australische volkslied', viert feest!

Colin Hay, de man achter de Australische popgroep Men At Work, mag vandaag immers 65 kaarsjes uitblazen. Om zijn verjaardag te vieren, vertellen we je 6,5 dingen, die je nog niet wist over Colin Hay!


  1. Colin Hay heeft drie nationaliteiten: hij is geboren in Kilwinning in Schotland, verhuisde op veertienjarige leeftijd naar Australië en trok later door het succes van Men At Work naar Los Angeles, waar hij nu nog steeds woont.

  2. Colin Hay heeft ook een kleine acteercarrière. Zijn bekendste rolletje was in de Britse televisieserie ‘Scrubs’, waarvoor hij ook muziek geschreven heeft.

  3. Colin Hays platenlabel ‘Lazy Eye Records’ is vernoemd naar zijn oogconditie, maar die benaming is eigenlijk fout. Hij lijdt niet aan amblyopie (een zogenaamd lui oog), maar aan exotropie (een conditie, waarbij de ogen naar buiten afwijken).

  4. Colin Hay maakte ooit een cover ten voordele van onderzoek naar de dwergpinguïn. Samen met 'The Incredible Penguins', een gelegenheidsband van verschillende Australische artiesten, coverde hij ‘Happy Xmas (War Is Over)’ voor het goede doel


  5. Colin Hay heeft zijn eigen audioboek: ‘Aesop’s Fables with Colin Hay’ ,waarop hij 24 fabels van Aesopus voorleest.

  6. Colin Hay was meerdere keren lid van Ringo Starr’s All-Starr Band, waarmee hij momenteel op tournee is. Op een Belgisch podium kan je ze helaas niet vinden, maar hier staat een overzicht van alle tourdata en locaties.

En dan nog een half weetje: niet over Colin Hay, maar over ‘Down Under’. De band vereert ons Belgenlandje met een kleine verwijzing: ‘Buying bread from a man in Brussels, he was six-foot-four and full of muscles’. Is dit een eventuele subtiele hint naar Jean-Claude “muscles from Brussels” Van Damme? We hebben er het raden naar!29/06/2018