Depeche Mode: That's the spirit!

Het Sportpaleis was nog maar net bekomen van Depeche Mode, die de zaal een halfjaar geleden nog in een mum van tijd uitverkocht en nu komt de meest succesvolle elektronische band van het land opnieuw de zaal platspelen voor het Global Spiritstournee. Een liveshow van Depeche Mode is eentje die je zeker niet mag missen, en wel om deze redenen:


- De band verkocht over heel de wereld meer dan 100 miljoen albums en heeft ontelbare hits gescoord. Denk maar aan Enjoy The Silence, Personal Jesus of I Just Can’t Get Enough. Als voortrekkers van de elektronische muziek hebben ze heel wat andere artiesten beïnvloedt. Het muzikale avontuur van de band begon 37 jaar geleden en 14 albums later zit er nog steeds geen sleet op, ook live niet.

- Denk maar aan de zweverige, zware baritonstem van frontman Dave Gahan. Ieder jaar wordt hij telkens opgenomen in lijsten met beste zangers en performers. Verbazingwekkend voor een man die zo’n bewogen leven gehad heeft. Verslavingen, scheidingen, een tumor en een overdosis na een dodelijke cocktail van heroïne en cocaïne. Gahan was enkele minuten klinisch dood; hij is zijn eigen ‘Personal Jesus’.

- Ook met hun nieuwste album Spirits toont de band dat ze nog steeds relevant en broodnodig zijn in de muziekwereld! Where’s The Revolution schopte het vorig jaar tijdens de amerikaanse presidentsverkiezingen nog tot de politieke song van het moment. Met songs als Scum, The Worst Crime, Poorman en Going Backwards toont de band meer dan ooit begaan te zijn met de toekomst van de wereld. En dat vuur van engagement brengen ze ook live.

Naast het sportpaleis speelt de band binnenkort ook in de Ziggo Dome in Amsterdam. Op onze zender kan je exclusieve tickets winnen voor het concert, inclusief een hotelovernachting, treintickets en hun nieuwset album Spirits. Luister volgende week en win!

24/11/2017