De 'Revival' van Eminem!

15 december stond ongetwijfeld al een tijdje aangekruist in de agenda's van rapliefhebbers. En nu is het zover: Eminem heeft zijn nieuwste album 'Revival' gereleaset.

Al kan je Eminem met moeite 'zomaar een rapper' noemen... Hij is zoveel meer dan dat: met 170 miljoen verkochte albums is hij één van de meest succesvolle artiesten allertijden. Daarnaast sleepte hij ook al een Oscar in de wacht (voor de muziek van zijn biografische film '8 Mile') én wereldartiesten staan massaal in de rij voor een samenwerking met hem. Denk maar aan 'Stan', Eminems duet met nachtegaal Dido, en zijn meerdere samenwerkingen met Rihanna.

Ook op het splinternieuwe 'Revival' mogen we heel wat straffe samenwerkingen verwachten. Een overzichtje van de bekendste namen:

  • 'Walk On Water' is een duet met Beyoncé, dat nu al te beluisteren is op Youtube
  • 'River' zal de eerste samenwerking betekenen tussen Eminem en Ed Sheeran
  • 'Like Home' wordt dan weer een 'collaboration' met Alicia Keys
  • 'Need Me' brengt Eminem samen met P!nk

De albumtitel 'Revival' mag je trouwens letterlijk nemen: het is Eminems eerste album sinds 2013 en hij ziet zijn nieuwe langspeler als een soort van wedergeboorte. Eén van de grootste inspiratiebronnen voor het nieuwe album is zijn kritiek op Donald Trump, en Eminem belooft alvast dat hij een duidelijke boodschap heeft voor de Amerikaanse president. 

Een tournee bij het nieuwe album is voorlopig nog niet aangekondigd. Dat moet ook niet verbazen: Eminem doet al doorheen zijn hele carrière opvallend weinig liveoptredens, slechts 50 in de afgelopen 10 jaar om precies te zijn. Reden te meer om alvast 'Revival' te kopen, in afwachting van een (hopelijk) Belgisch bezoekje!15/12/2017