De muzikale steun van Barack Obama

Exact 5 jaar geleden, op 6 november 2012, werd Barack Obama herverkozen als president van de Verenigde Staten van Amerika.

De ex-commander-in-chief werd daarbij niet alleen geruggesteund door politieke activisten, maar ook door een hoop bekende namen uit de entertainmentwereld.

En als we 'een hoop' zeggen, dan bedoelen we ook 'een hoop': 229 acteurs (onder andere Robert De Niro, George CLooney, Leonadro DiCaprio) en 123 muzikanten schaarden zich achter hem. Jon Bon Jovi, Cher, Bruce Springsteen of Stevie Wonder zijn maar enkele van de muzikale namen.

Niet dat Obama geen tegenstanders had in het muziekcircuit. Kid Rock en Meat Loaf waren faliekant tegen de president. En ook Gene Simmons, de bassist en frontman van KISS, heeft Obama niet kunnen overtuigen.

We zullen eerlijk zijn: er waren meer voor- dan tegenstanders. En de voorstanders waren enorm creatief in hun bijdragen. Jay-Z en vrouwlief Beyoncé zetten een fundraiser op voor hem. Beyoncé zong dan weer het Amerikaanse volkslied op 's mans inhuldiging. Op Broadway werd een speciale vertoning van de musical 'Sister Act' georganiseerd. Megaster Bruce springsteen ging zelfs een dagje mee op campagne om kiezers te overtuigen.

Als je nog niet overtuigd was door de muzikale coolness van Obama, kijk dan even naar onderstaand filmpje. Of zou jij zomaar kunnen weigeren als Mick Jagger jou een microfoon aanreikt?
06/11/2017