De muse van Muse wordt 40!

In de lijstjes van beste muzikanten ter wereld staat hij steevast bovenaan te pronken: Matthew Bellamy. De Brit is, naast begenadigd songwriter en zanger, ook de straffe pianist en gitarist van de rockband Muse

Vandaag voldoet hij echter vooral de rol van 'birthday boy'. Bellamy viert immers zijn 40e verjaardag.

Zijn naam doet misschien niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar dat doen de topnummers van Muse des te meer. Twee van hun bekendste hits vind je hieronder.


De band heeft een ijzersterke livereputatie. Indrukwekkende shows met straf vocaal en instrumentaal werk: Muse stelt nooit teleur. Tijdens de laatste passage van Muse in België (2016) verkocht de band vlot vier keer 'Paleis 12' uit en ook op Werchter mochten ze al meermaals het hoofdpodium sieren.

Veertig: da's voor sommige mannen hét moment voor een midlifecrisis. Zo ver zal het voor Bellamy meer dan waarschijnlijk niet komen. Met 20 miljoen verkochte albums, 2 Grammy Awards, 2 Brit Awards en een Ivor Novello Award voor meesterschap in het liedesschrijven onder zijn riem mag hij er 100 procent zeker van zijn dat hij goed bezig is!
09/06/2018