De luidste comeback

Op 10 december 2007 stonden de nog levende leden van Led Zeppelin voor het eerst in bijna 30 jaar samen op het podium. De comeback-die-er-nooit-zou-komen was er, en hij zorgde voor enkele aardverschuivingen.

Eerst wat tekst en uitleg: na de dood van drummer John Bonham in 1980 stopte de band met optreden, afgezien van een enkele kortere passages (ondermeer op Live Aid en tijdens hun inhuldiging in de Rock 'n Roll Hall Of Fame)

Ondanks herhaalde pogingen op Jimmy Page, Robert Plant en John Paul Jones weer samen op het podium te krijgen, werd elke kans op een reünie verschillende malen met de grond gelijk gemaakt. Tot in 2007. Dan speelde de band één optreden, ter ere van Ahmet Ertegun.

De oprichter van Universal was datzelfde jaar gestorven. Om de kas van het Ahmet Ertegun Educational Fund te spijzen, besloten de leden van Led Zeppelin de strijdbijl te begraven.

We hoeven niet te zeggen dat daar reikhalzend naar werd uitgekeken. Meer dan één miljoen mensen wilden een ticketje scoren - slechts 20 000 zouden toegang krijgen tot het stadion. Wist je dat het optreden bijna niet doorging? Jimmy Page had zijn vinger verwond. Het concert werd daardoor noodgedwongen enkele weken verplaatst. 

De plek van John Bonham werd ingevuld door zijn zoon Jason. Samen met de drie originele leden sloeg hij zich door een verbluffende setlist. 'Dazed and Confused'! 'Kashmir'! 'Stairway To Heaven'!  Of zoals een criticus toen optekende: "zelfs een roestige Led Zeppelin is beter dan elke andere rockband op de wereld."

Elk jaar wordt de kans op een nieuwe reünie kleiner en kleiner. Maar deze pakken ze ons alvast niet af:10/12/2017