De Kreuners zijn terug!

9 november 2017 gaat de geschiedenis in als een hoogdag voor de Vlaamse rockmuziek: De Kreuners zijn terug!

Na een pauze van 5 jaar, broodnodig volgens Walter en Co, kondigden de 5 Vlaamse oerrockers van De Kreuners hun comeback aan. Volgens opperkreuner Walter Grootaers lag "een geval van grote goesting" aan de basis van de reünie. Dat en het enorme gewichtsverlies van Jan. Grappend had Walter ooit gezegd dat "een reünie pas zou plaatsvinden, wanneer Jan minder dan 100 kilogram zou wegen". En aangezien hij nu 80 kilogram weegt, moest Walter wel zijn woord houden.

Walter en Jan kwamen langs in De Nostalgie Road Show om het te hebben over dé reünie van het jaar.

Voor deze speciale gelegenheid hebben De Kreuners ook meteen een gloednieuwe single in petto, 'Viktoria', een Nederlandstalige herwerking van het gelijknamige nummer van The Kinks.

De eerste concerten van hun nieuwe tournee zijn al aangekondigd en zullen plaatsvinden in de AB (Brussel) en in De Casino (Sint-Niklaas). Fans moeten echter niet ongerust zijn: er komen nog heel wat meer optredens van De Kreuners, versie 2.0, zowel in zalen als op zomerse festivalpodia. Meer info vind je op hun website.


De nieuwe single wordt meteen ook uitgebracht op een mooi rood vinylplaatje. Wil jij kans maken op één van de vijf exemplaren? Beantwoord dan deze vraag:

Van wie is het Engelse origineel van 'Viktoria'?Je moet ingelogd zijn om dit formulier te kunnen invullen !
09/11/2017