Céline Dion will go on! (and on)

Exact 20 jaar geleden werd 'Let's Talk About Love' uitgebracht, hét succesalbum van Céline Doion.

De Canadese zangeres was al jarenlang aan de weg aan het timmeren - met succes - toen ze besliste om een nieuw soort album te maken. Eentje waarvoor ze al haar helden optrommelde.

George Martin

Het openingsnummer 'The Reason' werd geproduced door de legendarische klankregisseur George Martin. Martin, die zijn carrière begon als studioverantwoordelijke voor comedyplaten, is natuurlijk vooral gekend door zijn werk met dat groepje uit Liverpool: The Beatles.

Vlak voor de opnames begonnen had Martin inde media aangekondigd op pensioen te gaan. De dan 71 jarige Brit merkte dat zijn gehoor achteruit ging, en wou niet blijven doordoen. Dit project nam hij wel nog in handen: de grootste zangeres van de aardbol weiger je natuurlijk niet zomaar iets. Zeker niet als ze een wondermooie ballad van Carole King covert. En diezelfde King op de backing vocals laat meegenieten van het tweede leven van haar song.

The Bee Gees

De broers Barry, Robin en Maurice Gibb scoorden in de jaren '70 en '80 hit na hit. Geen wonder dat Dio ze vroeg om een nieuw nummer voor haar te componeren. Ook hier gunden ze zichzelf een plekje bij de backing vocals. En geef toe: als er een oortje Bee Gees achter je staat, dan sta je toch redelijk hoog op de ladder.

Extra weetje: het nummer werd gebruikt in de telenovelle 'Torre De Babel' - De Braziliaanse versie van 'Sara' - en werd er een gi-gan-ti-sche hit.


Barbra Streisand

Als eerste single van het album werd gekozen voor 'Tell Him'. Opvallend: Barbra koos hetzelfde nummer als de eerste single van het tegelijkertijd verschenen 'Higher Ground'. 

De vrouwelijke bromance tussen de zangeressen begon toen Dion het Streisandnummer 'I Finally Found Someone' zong tijdens de Oscarnacht. 'Laten we de volgende keer samen iets zingen', had de zangeres haar daarop laten weten. En zo geschiedde. Al hebben de zangeressen nooit samen op het podium gestaan. Dion loste het op dooreen virtuele Streisand mee te laten zingen als ze op tour het nummer bracht.


My Heart Will Go On

De strafste stoot haalde Dion solo uit. Nog steeds is 'My Heart will Go On', het themanummer van box office hit 'Titanic', het orgelpunt tijdens haar concerten. Mede door het succes van de film en het nummer gingen er 30 miljoen exemplaren van de soundtrack en 31 miljoen exemplaren van 'Let's Talk About Love' over de toonbank! De geheide karaokeklassieker belandde dus in 1997 in meer dan 60 miljoen huiskamers: ongezien!
14/11/2017