Beluister de ultieme 'Grease'-playlist!

Er zijn van die films, die elke nieuwe generatie volledig kunnen betoveren.

'Grease' is zo'n film.

Geloof het niet: het is vandaag exact 40 jaar geleden dat dé musical der musicals voor het eerst te zien was in de cinemazalen.

De film veroverde het grote scherm (en het kleine scherm - hoe vaak wordt de film niet op televisie uitgezonden?) en evenzeer ook de radio.

Dat kan ook moeilijk anders met een soundtrack vol fantastische meezingers.


Een overzichtje van de zes strafste classics uit 'Grease'.


'Grease (Is The Word)', Frankie Valli

Goed begonnen is half gewonnen' moeten de makers van de film gedacht hebben. Al tijdens de 'opening credits' horen we de eerste meezinger passeren. Het is ook het enige nummer uit dit lijstje, dat niet is ingezongen door Sandy of Danny, Olivia Newton-John of John Travolta met andere woorden. 'Bee Gee' Barry Gibb schreef het nummer.


'Summer Nights', Olivia Newton-John & John Travolta

Vrouwen en mannen kunnen nogal verschillen: dat blijkt maar al te goed uit dit duet. Sandy en Danny vertellen beiden over hun zomer, al hebben ze toch een licht ander uitgangspunt...


'Hopelessly Devoted To You', Olivia Newton-John

Overdramatisch? Absoluut, maar dat mag: Sandy blijkt namelijk tot over haar oren verliefd te zijn op haar zomerliefje Danny en dat maakt ze ons muzikaal duidelijk.


'Greased Lightnin' ', John Travolta

Danny heeft ook sterke gevoelens voor Sandy, maar voor zijn auto heeft hij ook een boontje. Zodanig zelfs, dat hij er een volledig lied aan wijdt.


'Sandy', John Travolta

... Al blijft Danny's absolute nummer 1 toch zijn Sandy.


'You're The One That I Want', Olivia Newton-John & John Travolta

Een romantische musical zonder een gezongen/gedanste finale: dat kan en mag niet. En dat gebeurt ook niet in 'Grease'. Integendeel, de ultieme meezinger zit helemaal aan het einde van de film!13/06/2018