Bedankt, Zomerhelden!

Iedereen, die iets doet voor Rode Kruis-Vlaanderen tijdens de zomer, hoe groot of hoe klein ook, is een Zomerheld.

Zomerhelden zorgen ervoor dat iedereen in Vlaanderen kan genieten van een fijne, zorgeloze zomer. Dat doen ze steeds met de glimlach. Iemand helpen geeft immers een goed gevoel. Dat is bovendien een gevoel, dat aanstekelijk werkt: zelf helpen, doet helpen, net als zelf (glim)lachen, doet (glim)lachen. 

Rode Kruis-Vlaanderen is tijdens de zomer actief op meer dan 3 500 activiteiten doorheen heel Vlaanderen. Ruim 38 000 vrijwilligers en donoren zetten zich tijdens de zomer vrijwillig in, om anderen een onbezorgde en onvergetelijke vakantie te kunnen bezorgen.

Voor heel wat mensen is de aanwezigheid op festivals en evenementen bijna een evidentie geworden, maar dat is het dus zeker niet. Er gaat telkenmale een straffe Zomerheld mee gepaard. Daarnaast heeft Rode Kruis-Vlaanderen ook heel wat activiteiten, die bij het grote publiek nog onbekend zijn, maar die maatschappelijk wel heel waardevol zijn, zoals de Vakantiekampen, de Aangepaste Vakanties en de Speelweken. 

Nostalgie is fan van die vele duizenden Zomerhelden. Daarom geven we hen deze zomer graag een gezicht...

De hele maand juli laten we dagelijks 3 Zomerhelden aan het woord, die hun passie mogen delen met luisterend Vlaanderen. Als bedankje en hulde mogen ze ook een verzoekje doen!
Onze lijst van Zomerhelden wordt onderaan deze pagina aangevuld.


Je kan zelf ook een Zomerheld worden door onze gratis Zorgeloze Zomergids aan te vragen. Zo kan je meteen hulp bieden bij tien zomerse ongelukken, want een Zomerheld weet dat HELPEN HELPT! 

Meer info over Zomerhelden vind je op de website van Rode Kruis-Vlaanderen. Doorklikken kan HIER. 


Onze Zomerhelden op een rijtje...

 1. Hulpdienstmedewerker Steven geeft op 1 juli de aftrap tijdens de ochtendshow van Herbert. Hij geeft, stevig rockend op de tonen van Bryan Adams ('Summer Of 69'), de 'baton' door aan Freya. Door HIER te klikken kan je dat gesprekje herbeluisteren.
 2. Freya, nog volop aan het bekomen van haar 'communicatietaken' op Rock Werchter, nomineerde Liesbeth. Ze deed dat met een 'Message In A Bottle' van Sting! Dat gesprekje kan je HIER herbeluisteren.
 3. Liesbeth maakte promo voor de bloedcollecte. Voor zij, die doneren, en haar collega Philip, de volgende link in onze ketting, galmde 'Hey Brother' van Avicii door de boxen.
 4. Adjunct-verantwoordelijke hulpdienst Philip ging voor 'Your Love Is King' van Sade in zijn passage in onze ketting. Als volgende schakel koos hij Lydia.
 5. Lydia, logistiek medewerker bij de bloedcollectes, waande zich even 'On The Beach' met Chris Rea bij Astrid. Zij nomineerde Nico in de ketting van de Zomerhelden.
 6. Nico werd een gemotiveerd -dat hoor je!- afdelingshoofd van Berlare, na het zien van de vliegtuigramp in Oostende in 1997. Hij nomineert op zijn beurt collega en B.F.F. Arno, begeleid door 'Alane' van Wes!
 7. Arno geeft les eerste hulp en dat doet hij -uiteraard- met de hiervoor bekende/beruchte classic 'Staying Alive' van Bee Gees. Rosa is voor Arno de volgende genomineerde!
 8. Rosa focust zich dagelijks op aangepaste vakanties voor zij, die het nodig hebben. 'Leef' van André Hazes Junior straalt voor haar dé perfecte boodschap uit wat betreft het Rode Kruis-Vlaanderen. Haar genomineerde? Lieze!
 9. Lieze is een trouwe bloedgever en doet dat absoluut 'Everywhere'. Niet toevallig dat Fleetwood Mac dus uit de boxen schalt. Herbert mag Anita als volgende in de spotlight zetten!
 10. Anita vormt de nieuwe generaties bij Het Rode Kruis-Vlaanderen en dat doet ze vol passie. Een complimentje is, als lesgever, altijd en overal op zijn plaats, vandaar haar verzoekje: 'Hero' van Enrique Iglesias. ... En over helden gesproken, Raoul is de volgende Zomerheld in onze ketting!
 11. Ook Raoul is lesgever. 'You'll Never Walk Alone' van Gerry & The Pacemakers, vraagt hij aan voor al zijn mede-lesgevers. Nomineren doet hij ook: 'Dora is next'!
 12. Dora is steeds op zoek naar 'The Way To Your Heart' met haar vrijwilligerswerk, net als Soulsister. Zij nomineert op haar beurt Pieter!
 13. Pieter geeft lessen EHBO voor baby's en kinderen, maar is daarnaast ook een muziekliefhebber van jewelste. Zijn favoriete classic: Oasis met 'Don't Look Back In Anger'. 'Up next': Angelo.
 14. 'She Moves In Her Own Way', denkt Angelo bij het nomineren van Karolien. Angelo is zelf trouwens Zorgbib-verantwoordelijke.
 15. Karolien, oftewel 'Sweet Caroline' -want dat is haar toepasselijke bijnaam-, is hulpverleenster bij RKV. Ze verleent ook graag een schakel in onze ketting... We duiken het weekend in met Peter!
 16. Provincieverantwoordelijke Peter zet alle 'Heroes' in de bloemetjes met de toepasselijke 'Eurosongmeekweler' 'Heroes' van Mans Zelmerlow. Peter geeft het 'Heldenstokje' zelf door aan Larry.
 17. Larry is een Zomerheld en zijn vrouwtje is dat ook. Alvorens Jurgen te nomineren als volgende schakel, vraagt hij graag 'Everything I Do...' van Bryan Adams aan, ook de openingsdans van deze twee toppers!
 18. Jurgen is voorzitter van de afdeling Merksem. Zijn leuze daar: 'Iedereen Is Van De Wereld', muzikaal geïnspireerd door The Scene. Wim Weetjens mag op zondagochtend Isabelle wakker bellen, zo laat Jurgen nog weten...
 19. Isabelle is animator bij 'Hartveilig'. Zij nomineert Mathieu, maar niet zonder eerst een eigen verzoekje te doen: 'Staying Alive' van BeeGees.
 20. Mathieu is een Zomerheld pur sang. Zijn optiek: iedereen verdient een kans om zijn/haar dromen waar te maken. P!nk bezingt dat volgens hem perfect in 'A Million Dreams'! De volgende in ons rijtje? Elise!
 21. Elise is secretaris bij de hulpdienst. Vanbinnen is ze een toppertje en dat bewijst ze met haar plaatje: de gelijknamige meezinger van Clouseau. Week 2 mag voor Elise afgetrapt worden met Brecht-Jan.
 22. Brecht-Jan is verantwoordelijk voor de hulpdienst in Geraardsbergen, al geniet hij ook graag van een tropisch sfeertje, op en naast de radio. Zwoel is het wel bij Herbert met 'Despacito' van Fonsi en Yankee! Dorine mag Brecht-Jans opvolger zijn...
 23. Dorine is afdelingseconoom én fan van de betere baritonstem. Barry White met 'The First...' mag dat zijn voor haar, evenals Bjorn als volgende schakel in onze ketting!
 24. Bjorn is op dit eigenste moment aan het uitrukken met de Ziekenwagendienst in en rond Brakel -ECHT WAAR! We laten hem rustig doen en spelen het toepasselijke 'You're Not Alone' van Olive. Een nominatie van Bjorn is er gelukkig wel: da's Erik uit Brugge!
 25. We schudden de beentjes los met David Bowie en Erik. Deze Zomerheld, die al ruim 40 jaar bloed doneert, kiest 'Let's Dance' als verzoekje en Dieter als volgende link in de ketting.
 26. Dieter doet 'het bureauwerk' als vrijwilliger, maar voor ons is dat steentje minstens even belangrijk als dat van de andere Zomerhelden. Dieter heeft nog goeie smaak ook: 'They Stood Up For Love' van Live en Wouter als volgende link in ons heldennetwerk!
 27. Wouter is lesgever Eerste Hulp aan 'het Zeetje'. Daar past een goeie Belle Perez bij, vindt hij (met 'Enamorada'), evenals de nominatie van een goeie collega/vriend van hem. We trekken van Blankenberge naar Knokke voor volgende schakel Tom!
 28. Tom trakteert ons op een muzikaal uitje richting 'Cambodia' met Kim Wilde. Deze vrolijke hulpverlener nomineert Isabelle als volgende schakel.
 29. Isabelle is verantwoordelijke bloed/plasma bij heel wat collectes. Haar boodschap aan de wereld en volgende Zomerheld Frank: 'I'll Be There For You' (The Rembrandts)!
 30. Frank is provincievoorzitter van het RKV. Hij heeft dus heel wat West-Vlaamse Zomerhelden onder zijn hoede. Hij trakteert hen allemaal op enkele minuten feesten met 'Alexandrie, Alexandra' van Cloclo. Oh ja, Herbert mag de ochtend erna bellen met Ellen.
 31. Ellen is, net als The Turtles, 'Happy Together', telkens ze op kamp mag gaan met RKV. Deze sfeermaker selecteert Margot als volgende link in onze ketting!
 32. Margot is kampieider in Waregem-Anzegem: een job, die pure 'Euphoria' is voor haar. Loreen verwoordt dat perfect! De volgende schakel? Pascal!
 33. De Oost-Vlaamse provincievoorzitter Pascal hangt aan de lijn. Voor hem zijn zomervakanties volledig gericht op de Gentse Feesten, dus is 'Mia' van Gorky een meer dan toepasselijk verzoek! Pascal nomineert ook nog even Bart als volgende Zomerheld.
 34. Bart is hoofdcoördinator van de vakantiekampen van RKV. Daft Punk en 'One More Time' mag voor hem nog eens de revue passeren, voor de volgende zomerheld Hilde dat doet.
 35. Hilde, psychosociaal hulpverlener, heeft 1 boodschap. Die is bovendien eenvoudig samen te vatten in een classic: 'Fix You' van Coldplay. Laatste schakel voor het weekend? Dat wordt Rigo!
 36. Rigo is hulpdienstvoorzitter. Hij doet al 34 jaar noest vrijwilligerwerk in de 'Danger Zone', die festivals soms zijn. Die classic van Kenny Loggins vraagt hij ook aan, alvorens Iwein te nomineren.
 37. Iwein biedt psychosociale hulp als Zomerheld. Hij biedt ook een goeie classic! Zijn verzoekje: 'Rock Around The Clock' van Bill Haley. Anke is de volgende in onze ketting!
 38. Anke maakt de hulpdienst in de regio Westerlo vol overgave (on)veilig! ;-) Ze gooit ook graag de beentjes (en armen) los met de 'Macarena' van Los Del Rio!
 39. 'Ik heb 'The Time Of My Life' als vrijwilliger van het RKV', weet Peggy te vertellen. Die classic spelen we graag voor haar; de volgende classic is zondagmorgen voor Johan!
 40. Johan werkt voor de hulpdienst van Werchter. Het wordt dus een drukke dag voor hem tijdens Werchter Boutique. In de 'mood' komen doet hij alvast graag met 'Voici Les Clés', perfect op deze Franse feestdag. Le suivant? Michel!
 41. Michel is lesgever bedrijfseerstehulp! Hij is daarin 'Simply The Best'. Warm je stembanden dus maar op, Tante Tina! Chris, jij mag dat ook doen!
 42. Chris is afdelingsverantwoordelijke van de hulpdienst in de regio Bree. 'No Woman, No Cry' is zijn verzoekje, om deze tweede Zomerhelden-week mooi al te sluiten. De derde week beginnen we met Miel!
 43. Miel zet zich steevast in voor de jeugdiensten van het RKV. 'Veel Te Mooi', beschrijven wij dat, samen met Erik & Sanne. Tom is de volgende!
 44. Tom staat steeds paraat met de logistieke eenheid. Dat deed hij ook op de Pukkelpop-ramp van 2011... Hij blikt daarop terug met zijn verzoek 'Weak' van Skunk Anansie (= toen ook op het podium). Toms opvolger mag Willy zijn!
 45. Willy is een provincievoorzitter, die veel belangrijke beslissingen maakt op hoog niveau. Ook zo'n held verdient enkele minuten muzikaal vertier... 'Still Haven't Found What I'm Looking For' van U2! Patricia mag dinsdagochtend haar wekker zetten als volgende schakel!
 46. Afdelingssecretaris Patricia heeft tientallen Zomerhelden onder haar bewind en die zet ze graag in de bloemetjes met 'Born To Be Alive' van Patrick Hernandez. Volgende schakel? Mathieu!
 47. Verantwoordelijke vorming Mathieu is zelf een 'hero' en zijn nominatie Wouter is dat zeker ook. 'Heroes' zijn ze dus. Bedankt, Mister David Bowie, voor de passende soundtrack!
 48. Wouter, teamlid van de dienst communicatie en werving, toont zijn passie en liefde voor de Zomerhelden met Robin S en 'Show Me Love'. Hij nomineert Martine als volgende schakel in onze ketting.
 49. Martine doet aan huiswerkbegeleiding in opvangcentra. Ze hoort graag 'Couscous Kreten' van De Kreuners, alvorens Geert te nomineren.
 50. Geert is Zomerheld nummer 50 in onze lijst! Hij is adviescommissievoorzitter vorming, ambulancier én adjunct-hoofdarts. Een manusje-van-alles dus, die op een vrij moment ook kan genieten van 'Little Lion Man' van Mumford & Sons. Emile mag Geert opvolgen!
 51. Emiel staat mensen met raad en daad bij in het ziekenhuis van Vilvoorde. 'Drivers Seat' van Sniff And The Tears mag door de boxen galmen, net als Gino als volgende schakel in onze ketting.
 52. Hulpverlener Gino gaat voor 'Lola' van The Kinks als verzoekje en voor Mélanie van Gent als volgende schakel!
 53. Mélanie is een Zomerheldin met een boon voor soulmuziek. 'Say A Little Prayer' van Aretha Franklin mag dat dus voor haar zijn, met mede Gentse Julie als volgende Zomerheld in onze ketting!
 54. Julie sluit de donderdag af met 'Somebody To Love' van Queen. Ze nomineert ook nog Kristel als ochtendvriendin van Tony morgenvroeg!


01/07/2019