Backing vocals van beroemde artiesten

Justin Timberlake zal als achtergrondzanger te horen zijn op het nieuwe album van de Foo Fighters. Justin ontmoette de rockband, met frontman Dave Grohl, tijdens opnames in de EastWest Studios in Los Angeles. Ze raakten aan de praat en van het een kwam het ander...

Een toevallige ontmoeting van artiesten in de opnamestudio heeft trouwens al vaker geleid tot een spontane samenwerking. En soms is het ook gewoon een vriendendienst van de ene bekende artiest voor de andere.

Denk maar aan: Lenny Kravitz die de backing vocals doet in Vogue van Madonna of Sting in Money For Nothing van Dire Straits, Mick Jagger in You're So Vain van Carly Simon, Michael Jackson in Somebody’s Watching Me van Rockwell, Annie Lennox in Step By Step van Whitney Houston, enz. 

The Beatles en de Rolling Stones werkten zelfs op meerdere platen samen: We Love You van de Rolling Stones én Yellow Submarine en All You Need Is Love van The Beatles. Op die laatste plaat kan je trouwens ook de stemmen van Eric Clapton, Marianne Faithfull en Keith Moon (The Who) horen in de achtergrond.
07/09/2017