Alice Cooper vindt verloren Warhol terug

Alice Cooper’s manager Shep Gordon ging vier jaar geleden uiteten met kunsthandelaar Ruth Bloom. Zij vertelde hem dat kunstwerken van Andy Warhol tegenwoordig voor heel veel geld verkocht worden. Shep Gordon herinnerde zich een werk dat Alice Cooper ooit van Andy Warhol kreeg. Bloom raadde hem aan dat toch maar eens te zoeken.

Alice Cooper’s moeder wist te vertellen dat het werk zich bevond tussen de rekwisieten die hij in zijn show gebruikte in de jaren 70. Toch heeft hij er nog 4 jaar naar gezocht. Het werk in kwestie is een rode versie van Little Electric Chair. Er staat een elektrische stoel op afgebeeld op een rode zijden achtergrond.

 

Cooper kreeg het ooit van zijn toenmalige vriendin Cindy Lang. Toen ze het kocht, kostte het amper rond de 2500 dollar. Alice Cooper gebruikte in die tijd een elektrische stoel in zijn optreden om een executie te faken. Cindy vond het werk perfect in de tour passen. Bovendien was Cooper in de jaren 70 goed bevriend met Warhol.

Het werk was ontzettend moeilijk te vinden tussen de overdaad aan spullen die de zanger van zijn tour overhield. Uiteindelijk bleek het werk opgerold in een buis te liggen. Volgens Gordon was het toen echt een Rock ’N Roll-periode voor Alice. Hij maakte toen twee albums per jaar en tourde de rest van de tijd. “Het is niet meer dan logisch dat het doek tussen die enorme hoeveelheid aan spullen kwijtraakte.”

Gordon en Cooper lieten de Warhol bekijken door kunstexpert Richard Polsky. “Ik ben 100% zeker,” zei Polsky. “Waarom zou Warhol hem een kopie verkopen? Het werk was in die tijd niet eentje dat goed verkocht. De afbeelding was te macaber voor het publiek om aan de muur in hun woonkamer te hangen,” getuigt Polsky. Toen Polsky’s oordeel kwam, viel Alice Cooper’s mond open van verbazing. “Are you serious? I own that!”27/07/2017