Albums om naar uit te kijken in 2019!

2019 is nog maar net begonnen, maar één ding is nu al zeker: muziekliefhebbers wereldwijd zullen hun platenkasten, iTunes-bibliotheken en cd-rekken de komende 12 maanden flink kunnen aanvullen met topalbums.

Een kleine greep hieruit...

De volgende artiesten brengen tussen nu en 31 december 2019 (normaal gezien) een nagelnieuwe langspeler uit:


Backstreet Boys 

Op nieuw werk van 's werelds bekendste boyband is het niet zo gek lang meer wachten. Op 25 januari mogen we 'DNA' verwachten. Het is het eerste album voor 'the boys' in ruim 5 jaar tijd. Een bijhorende wereldtournee, die ook in ons land passeert, mag dus uiteraard niet ontbreken!


Avril Lavigne

Net te laat voor Valentijn dropt deze punkpop-prinses 'Head Above Water', ook voor Lavigne haar eerste album in ruim een half decennium. De zangeres was de laatste jaren heel ziek en vreesde daarom zelfs voor het einde van haar carrière. Zo ver kwam het dus gelukkig niet!


ABBA

De dames en heren van ABBA beloofden eind december al op de proppen te komen met 2 (of zelfs 4) nieuwe nummers (= geen volledig nieuw album dus), maar het blijft akelig stil rond het Zweedse viertal. Hopelijk laten ze in 2019 wel van zich horen en kunnen miljoenen fans bijgevolg 'Gimme! Gimme! Gimme!' roepen in de platenzaak! ;-)


Madonna

'The Queen of Pop' is al vele maanden 'buzz' aan het creëren rond haar veertiende langspeler, maar we hebben er voorlopig nog geen noot van gehoord. De enige tip van haar muzikale sluier, die wel al gelicht is: het wordt een album vol fado-invloeden. En fado, da's een typische Portugese muziekstijl! 'Reinvention: it's Madonna's middle name!'


Adele

Na elk van haar tot nog toe drie albums kondigde Adele haar afscheid van de muziekwereld aan, maar toch kwam ze elke keer terug voor meer. Da's nu niet anders: na de kleppers '19', '21' en '25' brengt ze in het najaar van 2019 haar vierde album uit. Een naam is er nog niet, maar het zou ons niet verbazen als het een getal/leeftijd is... '30' lijkt alvast een grote kanshebber, want die mijlpaal bereikte Adele in 2018!24/01/2019