ABBA helemaal terug van weggeweest

Het is feest voor ABBA-fans. Eind dit jaar is het 40 jaar geleden dat ‘The Album’, het vijfde studio-album van het viertal uitkwam. Ter ere van deze verjaardag wordt de plaat eind oktober opnieuw uitgebracht in verschillende edities.

Zo komt er onder andere een 45-toeren versie van het album uit (in tegenstelling tot de gangbare 33-toerenplaat). Daarnaast komt er een single-box uit met de drie hits (‘The Name of The Game’, ‘Take A Chance on Me’ én ‘Thank You For The Music’), geperst op gekleurd vinyl en als picture disc.

Eind dit jaar kan je bovendien genieten van de tentoonstelling ‘ABBA: Super Troupers’ in Londen.  Deze expo geeft fans de kans om voor de eerste keer items uit de persoonlijke archieven van de pop-iconen te bekijken. Je kan er ook door ruimtes lopen die belangrijke momenten voor de groep symboliseren. Zo is er bijvoorbeeld een replica van de kamer in het Brighton Grand Hotel waar ABBA verbleef tijdens hun deelname aan het Eurovisiesongfestival in 1974.

Maar dat is niet alles: ABBA werkt ook aan een virtuele reünie. Dat lees je goed. De bedoeling is dat een band optreedt met hologrammen van de vier leden. De concertreeks zou in 2019 moeten starten, volgens een interview met Benny Andersson.

13/09/2017