8 Mile wordt 15 jaar

Eminem maakte 15 jaar geleden zijn filmdebuut in '8 Mile'. De film, die hevig gebaseerd is op het leven van de Detroitse rapper, vertelt het verhaal van een blanke rapper, gespeeld door Eminem zelf, die carrière wil maken in de hiphopwereld. De film werd overal goed ontvangen en Eminem won zelf de Oscar voor Beste Song voor ‘Lose Yourself’. Zo werd hij de eerste hiphopartiest met een Academy Award op zijn kast. Een popartiest die ook nog eens kan acteren dus. Waar hebben we dat nog gezien?


Barbra Streisand

Tweevoudig Oscarwinnares, vijf keer genomineerd en één van de weinige performers die Emmy’s, Grammy’s, Tony’s en Oscars won. In 1969 kreeg ze voor haar performance in 'Funny Girl' een Academy Award voor Beste Actrice en voor 'Evergreen', de song die ze schreef voor 'A Star Is Born', kreeg ze in 1976 ook een gouden beeldje.


Justin Timberlake

Vorig jaar won de popster nog de Oscar voor Beste Originele Nummer voor 'Can’t Stop The Feeling' voor de film 'Trolls', maar voor zijn acteerprestaties kreeg het voormalig lid van *NSYNC nog geen Academy Award. Onterecht wel, want Timberlake werd al gelauwerd als acteur in films als 'The Social Network' en 'Friends With Benefits'.

John Legend

In 2015 kreeg de R&B-zanger de Oscar voor zijn muziek voor de film 'Selma', een film over de Afro-Amerikaanse burgerrechtenorganisaties. Ook voor 'La La Land', de jazzfilmmusical, schreef John Legend enkele songs. Meer zelfs: ook voor de camera kreeg hij een rol toegewezen. Maar een Oscar voor Beste Acteur kon de Amerikaan nog niet verzilveren.


Prince

Ook Prince is van vele markten thuis. Naast het album en de song maakte Prince namelijk ook een film genaamd 'Purple Rain'. De Amerikaanse popartiest speelt de hoofdrol in deze semiautobiografische film, die zich afspeelt rond zijn persoon en zijn muzikale talenten. Voor de titelsong werd His Royal Badness beloond met een Oscar. Die haalde hij op in een, hoe kan het ook anders, paarse glitterhoodie.08/11/2017